Găluște de Ficat




GĂLUȘTE DE FICAT

( 10 porții x 50 g )


Ingrediente

- Ficat vită sau pasăre 200 g
- pîine albă 150 g ( 5 - 6 felii )
- lapte 100 ml
- unt 80 g
- sare 6 g
- gălbenuș de ou 2 buc


Mod de preparare

Ficatul, fiert, înnăbușit la cuptor în pergament 
sau crud, se trece prin mașina de tocat: la fel
și fel pîinea, muiată în lapte și apoi stoarsă.
Untul se freacă pînă devine spumos și se amestecă
cu ficatul, pîinea, gălbenușul de ou și sarea.
Din compoziția rezultată, se fac perișoare cît
o nucă, care se fierb în supă de legume sau în
apă sărată.
Se servesc ca garnitură la supă, sau ca adaos la
piureul de zarzavat sau de fructe, formînd o masă
separată.
Se dau la copiii peste 9 luni.


Calorii   145/porție





Găluște de Ficat




GĂLUȘTE DE FICAT

( 10 porții x 50 g )


Ingrediente

- Ficat vită sau pasăre 200 g
- pîine albă 150 g ( 5 - 6 felii )
- lapte 100 ml
- unt 80 g
- sare 6 g
- gălbenuș de ou 2 buc


Mod de preparare

Ficatul, fiert, înnăbușit la cuptor în pergament 
sau crud, se trece prin mașina de tocat: la fel
și fel pîinea, muiată în lapte și apoi stoarsă.
Untul se freacă pînă devine spumos și se amestecă
cu ficatul, pîinea, gălbenușul de ou și sarea.
Din compoziția rezultată, se fac perișoare cît
o nucă, care se fierb în supă de legume sau în
apă sărată.
Se servesc ca garnitură la supă, sau ca adaos la
piureul de zarzavat sau de fructe, formînd o masă
separată.
Se dau la copiii peste 9 luni.


Calorii   145/porție





Pastă de Ficat



PASTĂ DE FICAT

( 6 porții x 40 g )


Ingrediente

- Ficat de vită sau pasăre 200 g
- sare 5 g
- unt 40 g
- eventual verdeață 10 g



Mod de preparare

Ficatul, spălat, curățat de pielițe exterioare, se șterge
cu o cîrpă udă, se învelește într-o hîrtie pergament,
legîndu-se capetele spre a nu se desface, se pune într-o
tigaie unsă cu unt și se introduce la cuptor, la foc mic.
După 20 minute, se scoate din cuptor, se desface, se
înlătură coaja și se trece prin mașina de tocat sau se
pasează prin sită.
Se adaugă sarea și se freacă cu restul de unt, astfel ca
amestecul să devină cît mai omogen.
Se servește cald, adăugîndu-se la piureul de legume.
Se dă la copiii peste 7 luni.
La copiii peste 1 an, pasta de ficat poate fi întinsă
pe pîine.
În acest caz, i se adaugă verdeață tocată foarte fin.


Calorii   95/porție


Pastă de Ficat



PASTĂ DE FICAT

( 6 porții x 40 g )


Ingrediente

- Ficat de vită sau pasăre 200 g
- sare 5 g
- unt 40 g
- eventual verdeață 10 g



Mod de preparare

Ficatul, spălat, curățat de pielițe exterioare, se șterge
cu o cîrpă udă, se învelește într-o hîrtie pergament,
legîndu-se capetele spre a nu se desface, se pune într-o
tigaie unsă cu unt și se introduce la cuptor, la foc mic.
După 20 minute, se scoate din cuptor, se desface, se
înlătură coaja și se trece prin mașina de tocat sau se
pasează prin sită.
Se adaugă sarea și se freacă cu restul de unt, astfel ca
amestecul să devină cît mai omogen.
Se servește cald, adăugîndu-se la piureul de legume.
Se dă la copiii peste 7 luni.
La copiii peste 1 an, pasta de ficat poate fi întinsă
pe pîine.
În acest caz, i se adaugă verdeață tocată foarte fin.


Calorii   95/porție


Postare

  ANPC Termeni și Condiții