Pastă de Carne




PASTĂ DE CARNE

( 6 porții x 30 - 40 g )

Ingrediente

- Carne macră de vită 200 g sau carne de pasăre 300 g


Mod de preparare


Carnea, fiartă bine în apă, se trece prin mașina
de tocat, abținîndu-se o pastă, din care se adaugă
2 - 3 lingurițe la piureul de legume.
Se dă la sugarii peste 4 luni.



Calorii   cca 50/porție





Pastă de Carne




PASTĂ DE CARNE

( 6 porții x 30 - 40 g )

Ingrediente

- Carne macră de vită 200 g sau carne de pasăre 300 g


Mod de preparare


Carnea, fiartă bine în apă, se trece prin mașina
de tocat, abținîndu-se o pastă, din care se adaugă
2 - 3 lingurițe la piureul de legume.
Se dă la sugarii peste 4 luni.



Calorii   cca 50/porție





Perișoare de Carne




PERIȘOARE DE CARNE

( 4 porții x 60 g )


Ingrediente

- Apă ( supă de legume ) 500 ml
- carne macră 200 g
- lapte 50 ml
- pîine o felie
- sare 4 g
- verdeață 10 g


Mod de preparare

Carnea, curățată de piei și zgîrciuri, se trece prin mașina
de tocat, împreună cu pîinea înmuiată în lapte.
Se adaugă sarea și verdeața fin tocate.
Din această compoziție se fac, cu mîna, bile de
mărimea unei nuci mici, ce se scufundă apoi în apa clocotindă
sau - de preferat în supă de zarzavat sau supă de carne.
Se servesc cu supă sau separat, zdrobite și amestecate cu
piureuri sau cu sos de roșii, sau cu sos de lămîie, cîte 40 -
50 g pentru o porție.
Perișoarele se pot fierbe și în aburi, punîndu-se într-o strecurătoare,
care se așază deasupra unei oale cu apă care fierbe și se
acoperă cu capac.
Se țin astfel 35 - 40 minute, pînă carnea este bine fiartă
( se controlează desfăcînd o perișoară ).
Se dau copiilor peste 9 luni.


Calorii    100/porție ( fără supă )





Perișoare de Carne




PERIȘOARE DE CARNE

( 4 porții x 60 g )


Ingrediente

- Apă ( supă de legume ) 500 ml
- carne macră 200 g
- lapte 50 ml
- pîine o felie
- sare 4 g
- verdeață 10 g


Mod de preparare

Carnea, curățată de piei și zgîrciuri, se trece prin mașina
de tocat, împreună cu pîinea înmuiată în lapte.
Se adaugă sarea și verdeața fin tocate.
Din această compoziție se fac, cu mîna, bile de
mărimea unei nuci mici, ce se scufundă apoi în apa clocotindă
sau - de preferat în supă de zarzavat sau supă de carne.
Se servesc cu supă sau separat, zdrobite și amestecate cu
piureuri sau cu sos de roșii, sau cu sos de lămîie, cîte 40 -
50 g pentru o porție.
Perișoarele se pot fierbe și în aburi, punîndu-se într-o strecurătoare,
care se așază deasupra unei oale cu apă care fierbe și se
acoperă cu capac.
Se țin astfel 35 - 40 minute, pînă carnea este bine fiartă
( se controlează desfăcînd o perișoară ).
Se dau copiilor peste 9 luni.


Calorii    100/porție ( fără supă )





Postare

  ANPC Termeni și Condiții