Chifteluțe la Cuptor




CHIFTELUȚE LA CUPTOR


( o porție = 70 - 80 g )

Ingrediente

- Carne de vită 70 g
- miez de pîine albă 15 g
- sare 1 - 2 g
- albuș de ou 1/4 buc
- bulion de carne 10 - 20 ml
- unt 5 g


Mod de preparare

Carnea, fără pielițe și grăsime, se dă de două ori
prin mașina de tocat, împreună cu pîinea muiată
în apă rece.
Compoziția obținută se amestecă foarte bine, se pasează
prin sită, se adaugă sarea și se amestecă cu albușul
de ou bătut spuă.
Cu mîna udă, se modelează chifteluțe mici, peste
care toarnă bulionul de carne rece, apoi se acoperă
cu o hîrtie unsă cu unt  și se dau la cuptor 1/2 oră.
Se servesc cu piure de legume, la copiii mai mari
de 9 luni.


calorii   200/porție




Chifteluțe la Cuptor




CHIFTELUȚE LA CUPTOR


( o porție = 70 - 80 g )

Ingrediente

- Carne de vită 70 g
- miez de pîine albă 15 g
- sare 1 - 2 g
- albuș de ou 1/4 buc
- bulion de carne 10 - 20 ml
- unt 5 g


Mod de preparare

Carnea, fără pielițe și grăsime, se dă de două ori
prin mașina de tocat, împreună cu pîinea muiată
în apă rece.
Compoziția obținută se amestecă foarte bine, se pasează
prin sită, se adaugă sarea și se amestecă cu albușul
de ou bătut spuă.
Cu mîna udă, se modelează chifteluțe mici, peste
care toarnă bulionul de carne rece, apoi se acoperă
cu o hîrtie unsă cu unt  și se dau la cuptor 1/2 oră.
Se servesc cu piure de legume, la copiii mai mari
de 9 luni.


calorii   200/porție




Chifteluțe de pasăre



CHIFTEUȚE DE PASĂRE

( o porție = 80 g )

Ingrediente

- Carne de pasăre 80 g
- pîine albă 10
- lapte 30 ml
- unt 10 g
- făină ( pesmet ) 5 g
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare

Carnea, curățată de pielițe și tendoane, se dă de
două ori prin mașina de tocat ( a doua oară și cu
pîinea muiată în lapte ).
Se adaugă sarea, laptele rece și 5 g unt.
Se amestecă tocătura pînă se omogenizează și
întreagă compoziție devine ca o pastă.
Cu mîna udă, se fac chifteluțe, se tăvălesc prin făină
( pesmet ) și se prăjesc apoi în restul de 5 g unt
( sau 5 ml ulei ) încins, cîte 5 minute pe fiecare parte.
La sfîrșit, se pun 5 minute la cuptor.


Calorii   200/porție





Chifteluțe de pasăre



CHIFTEUȚE DE PASĂRE

( o porție = 80 g )

Ingrediente

- Carne de pasăre 80 g
- pîine albă 10
- lapte 30 ml
- unt 10 g
- făină ( pesmet ) 5 g
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare

Carnea, curățată de pielițe și tendoane, se dă de
două ori prin mașina de tocat ( a doua oară și cu
pîinea muiată în lapte ).
Se adaugă sarea, laptele rece și 5 g unt.
Se amestecă tocătura pînă se omogenizează și
întreagă compoziție devine ca o pastă.
Cu mîna udă, se fac chifteluțe, se tăvălesc prin făină
( pesmet ) și se prăjesc apoi în restul de 5 g unt
( sau 5 ml ulei ) încins, cîte 5 minute pe fiecare parte.
La sfîrșit, se pun 5 minute la cuptor.


Calorii   200/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții