Chifteluțe cu Mărar



CHIFTELUȚE CU MĂRAR

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Carne vită 70 g
- pîine albă 10 g
- 1/8 buc
- făină 5 g
- ulei 8 ml
- mărar 10 g
- sos de roșii 50 g
- sare 1 - 2 g

 Mod de preparare

Se taie carnea în bucăți, se spală și se trece prin
mașina de tocat, apoi i se adaugă pîinea muiată
în apă și bine scursă, sarea și oul.
Se amestecă totul forte bine.
Se formează chifteluțe, care se trec prin făină
și se dau la cuptor, într-o tavă cu puțină apă și
ulei, pînă prind o crustă subțire.
Separat, într-o crăticioară, se prepară un sos de
roșii, în care se pun chifteluțele fripte la cuptor
și mărarul, ales de cotoare, opărit în apă și tăiat
mai mare.
Se pun la cuptor circa 10 - 15 minute.
Se pot servi și cu iaurt sau smîntînă, cîte 15 - 20 g
pentru o porție.
Se dau la copiii peste 1 an.



 Calorii   cca  250/porție



Chifteluțe cu Mărar



CHIFTELUȚE CU MĂRAR

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Carne vită 70 g
- pîine albă 10 g
- 1/8 buc
- făină 5 g
- ulei 8 ml
- mărar 10 g
- sos de roșii 50 g
- sare 1 - 2 g

 Mod de preparare

Se taie carnea în bucăți, se spală și se trece prin
mașina de tocat, apoi i se adaugă pîinea muiată
în apă și bine scursă, sarea și oul.
Se amestecă totul forte bine.
Se formează chifteluțe, care se trec prin făină
și se dau la cuptor, într-o tavă cu puțină apă și
ulei, pînă prind o crustă subțire.
Separat, într-o crăticioară, se prepară un sos de
roșii, în care se pun chifteluțele fripte la cuptor
și mărarul, ales de cotoare, opărit în apă și tăiat
mai mare.
Se pun la cuptor circa 10 - 15 minute.
Se pot servi și cu iaurt sau smîntînă, cîte 15 - 20 g
pentru o porție.
Se dau la copiii peste 1 an.



 Calorii   cca  250/porție



Chifteluțe Marinate Dietetice



CHIFTELUȚE MARINATE DIETETICE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 75 g
- 1/8 ou buc
- sare 1 - 2 g
- verdeață 3 - 4 g
- foaie dafin 1/4
- sos de roșii dietetic 50 g
- suc de lămîie 1 ml
- smîntînă sau iaurt 15 g


Mod de preparare

Carnea, bine curățată și trecută de 2 ori prin
mașina de tocat, se amestecă gălbenușul, sare
și verdeața tocată mărunt.
Se amestecă bine, frămîntîndu-se pe un fund de
lemn, iar la sfîrșit se adaugă albușul bătut spumă.
Cu mîna udă, se modelează perișoare, care se fierb
în sosul de roșii, așezonat cu foi de dafin și suc de lămîie.
Se servesc cu smîntînă sau iaurt.
Se pot da la vîrsta de 9 luni.


Calorii   170 - 200 ( cu smîntînă )/porție




Chifteluțe Marinate Dietetice



CHIFTELUȚE MARINATE DIETETICE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 75 g
- 1/8 ou buc
- sare 1 - 2 g
- verdeață 3 - 4 g
- foaie dafin 1/4
- sos de roșii dietetic 50 g
- suc de lămîie 1 ml
- smîntînă sau iaurt 15 g


Mod de preparare

Carnea, bine curățată și trecută de 2 ori prin
mașina de tocat, se amestecă gălbenușul, sare
și verdeața tocată mărunt.
Se amestecă bine, frămîntîndu-se pe un fund de
lemn, iar la sfîrșit se adaugă albușul bătut spumă.
Cu mîna udă, se modelează perișoare, care se fierb
în sosul de roșii, așezonat cu foi de dafin și suc de lămîie.
Se servesc cu smîntînă sau iaurt.
Se pot da la vîrsta de 9 luni.


Calorii   170 - 200 ( cu smîntînă )/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții