Ochiuri Moldovenești




OCHIURI MOLDOVENEȘTI


Ingrediente

- 6 ouă
- 6 felii de franzelă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de bulion
- 100 g ciuperci
- sare
- piper
- verdeață tocată
- 1 gălbenuș
- 3 linguri de lapte



Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se spală bine, se pun în jumătate
din cantitatea de ulei să scadă pe foc.
Se sărează și se piperează după gust, se colorează cu
o linguriță de bulion și se mai lasă cîteva minute pe foc.
Se presară deasupra verdeață tocată mărunt și se ia cratița
de pe foc.
Separat se fac șase ochiuri care se pun pe feliile de franzelă
dată prin ou și lapte și prăjite în ulei încins.
Feliile de franzelă astfel pregătite se așază pe platou, se pun
ochiurile deasupra, se acoperă cu ciupecile scăzute și se
servesc calde.




Ochiuri Moldovenești




OCHIURI MOLDOVENEȘTI


Ingrediente

- 6 ouă
- 6 felii de franzelă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de bulion
- 100 g ciuperci
- sare
- piper
- verdeață tocată
- 1 gălbenuș
- 3 linguri de lapte



Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se spală bine, se pun în jumătate
din cantitatea de ulei să scadă pe foc.
Se sărează și se piperează după gust, se colorează cu
o linguriță de bulion și se mai lasă cîteva minute pe foc.
Se presară deasupra verdeață tocată mărunt și se ia cratița
de pe foc.
Separat se fac șase ochiuri care se pun pe feliile de franzelă
dată prin ou și lapte și prăjite în ulei încins.
Feliile de franzelă astfel pregătite se așază pe platou, se pun
ochiurile deasupra, se acoperă cu ciupecile scăzute și se
servesc calde.




Tele Parizal




TELE PARIZAL

tele parizal

Ingrediente


- 4 ouă mari
- 250 g parizer
- brînza de vaci
- pătrunjel
- sare
- 4 linguri de făină
- ardei gras
- ciuperci


Mod de preparare


Se curăță ardeiul de semințe, se spală, și se taiaie
cubulețe, și ciupercile după ce se spală bine se
taie cubulețe, și parizerul la fel.
Se bat ouăle, și după care se adaugă făina, și tot
ce sa tăiat cubulețe.
Se pune într-o formă de cozonac, și se tapetează
cu făină, sau se poate pune și hîrtie pt copt.
Se pune compoziția în tavă, după care se bagă la
cuptor, pentru 25 - 30 minute la foc potrivit.
Se poate servi cu salam, roșii sau castraveți lîngă
tele parizal.

 Poftă bună

































Tele Parizal




TELE PARIZAL

tele parizal

Ingrediente


- 4 ouă mari
- 250 g parizer
- brînza de vaci
- pătrunjel
- sare
- 4 linguri de făină
- ardei gras
- ciuperci


Mod de preparare


Se curăță ardeiul de semințe, se spală, și se taiaie
cubulețe, și ciupercile după ce se spală bine se
taie cubulețe, și parizerul la fel.
Se bat ouăle, și după care se adaugă făina, și tot
ce sa tăiat cubulețe.
Se pune într-o formă de cozonac, și se tapetează
cu făină, sau se poate pune și hîrtie pt copt.
Se pune compoziția în tavă, după care se bagă la
cuptor, pentru 25 - 30 minute la foc potrivit.
Se poate servi cu salam, roșii sau castraveți lîngă
tele parizal.

 Poftă bună

































Postare

  ANPC Termeni și Condiții