Ciorbă de Carne Afumată cu Tarhon




CIORBĂ DE CARNE AFUMATĂ CU TARHON


Ingrediente

- 1 kg ciolan afumat de porc
- 1 ceapă
- 2 linguri de oțet
- sare
- 1 legătură de tarhon
- 2 linguri de orez
- 1 ou
- 1 pahar de smîntînă
- 1 țelină
- 1 morcov


Mod de preparare


Carnea afumată se ține în apă rece cîteva ore, se taie cu un
cuțit sau cu o toporișcă, se spală în multă apă rece și se
pune la fiert în apă cît s-o acopere.
Se fierbe descoperit pînă cînd carnea se desprinde de pe os,
se scoate și se curăță.
Se pune înapoi în oală, cu zarzavatul și ceapa tocate mărunt,
se mai fierb împreună douăzeci de minute, după care se
acrește ciorba cu oțet desfăcut într-o ceașcă de apă caldă.
Mîncarea se parfumează cu tarhon tocat mărunt care se pune
la fiert o dată cu orezul și legumele.
Se drege cu ou bătut cu smîntînă și supă fierbinte.
Se servește fierbinte, cu ardei iute alături.




Ciorbă de Carne Afumată cu Tarhon




CIORBĂ DE CARNE AFUMATĂ CU TARHON


Ingrediente

- 1 kg ciolan afumat de porc
- 1 ceapă
- 2 linguri de oțet
- sare
- 1 legătură de tarhon
- 2 linguri de orez
- 1 ou
- 1 pahar de smîntînă
- 1 țelină
- 1 morcov


Mod de preparare


Carnea afumată se ține în apă rece cîteva ore, se taie cu un
cuțit sau cu o toporișcă, se spală în multă apă rece și se
pune la fiert în apă cît s-o acopere.
Se fierbe descoperit pînă cînd carnea se desprinde de pe os,
se scoate și se curăță.
Se pune înapoi în oală, cu zarzavatul și ceapa tocate mărunt,
se mai fierb împreună douăzeci de minute, după care se
acrește ciorba cu oțet desfăcut într-o ceașcă de apă caldă.
Mîncarea se parfumează cu tarhon tocat mărunt care se pune
la fiert o dată cu orezul și legumele.
Se drege cu ou bătut cu smîntînă și supă fierbinte.
Se servește fierbinte, cu ardei iute alături.




Ciorbă din Carne de Berbec




CIORBĂ DIN CARNE DE BERBEC


Ingrediente

- 1/2 kg carne de berbec
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină
- verdeață tocată
- 1 lingură de bulion
- 1/2 zeamă de varză
- sare
- frunze de țelină verde
- 100 g tăiței


Mod de preparare

Se taie carnea bucăți, se pune la fiert și se lasă să dea în clocot.
Se spumuiește, se acoperă oala și se lasă să fiarbă pînă cînd
se înmoaie carnea.
Atunci se adaugă zarzavatul și ceapa tăiate fideluță, se mai lasă
la foc mic încă o jumătate de oră, după care se pun tăițeii fierți
separat și clătiți cu apă rece.
Se acrește ciorba cu zeamă de varză clocotită, se pune verdeață
tocată deasupra și se potrivește de sare.
Se mai lasă să fiarbă zece minute, după care se ia oala de pe foc.
Mîncarea se colorează cu o lingură de bulion de roșii.
Se servește caldă.




Ciorbă din Carne de Berbec




CIORBĂ DIN CARNE DE BERBEC


Ingrediente

- 1/2 kg carne de berbec
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină
- verdeață tocată
- 1 lingură de bulion
- 1/2 zeamă de varză
- sare
- frunze de țelină verde
- 100 g tăiței


Mod de preparare

Se taie carnea bucăți, se pune la fiert și se lasă să dea în clocot.
Se spumuiește, se acoperă oala și se lasă să fiarbă pînă cînd
se înmoaie carnea.
Atunci se adaugă zarzavatul și ceapa tăiate fideluță, se mai lasă
la foc mic încă o jumătate de oră, după care se pun tăițeii fierți
separat și clătiți cu apă rece.
Se acrește ciorba cu zeamă de varză clocotită, se pune verdeață
tocată deasupra și se potrivește de sare.
Se mai lasă să fiarbă zece minute, după care se ia oala de pe foc.
Mîncarea se colorează cu o lingură de bulion de roșii.
Se servește caldă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții