Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Vinete la Grătar
VINETE LA GRĂTAR
Ingrediente
- 4 vinete
- 1 lingură de muștar
- sare
- unt
- piper măcinat
- 1 pahar sos de roșii
Mod de preparare
Se spală vinetele și se taie în două pe lung.
Se presară fiecare felie cu puțină sare, se
pun feliile una lîngă alta pe un fund de lemn,
cu o greutate deasupra, pentru o oră.
Feliile scurse se spală, se șterg și se pun la
grătar, unse cu muștar, unt și puțină sare.
Se pot pipera după gust.
Se grig la foc potrivit pînă cînd se pot consuma.
Se sevesc imediat, cu salată de roșii picantă
sau cu sos de roșii.
Vinete la Grătar
VINETE LA GRĂTAR
Ingrediente
- 4 vinete
- 1 lingură de muștar
- sare
- unt
- piper măcinat
- 1 pahar sos de roșii
Mod de preparare
Se spală vinetele și se taie în două pe lung.
Se presară fiecare felie cu puțină sare, se
pun feliile una lîngă alta pe un fund de lemn,
cu o greutate deasupra, pentru o oră.
Feliile scurse se spală, se șterg și se pun la
grătar, unse cu muștar, unt și puțină sare.
Se pot pipera după gust.
Se grig la foc potrivit pînă cînd se pot consuma.
Se sevesc imediat, cu salată de roșii picantă
sau cu sos de roșii.
Tocană de Vinete cu Smîntînă
TOCANĂ DE VINETE CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 6 vinete mici
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 kg roșii decojite
- 1 cană de smîntînă
Mod de preparare
Vinetele se spală și se taie felii groase care se presară
cu puțină sare deasupra, se țin acoperite cu o greutate,
cel puțin o oră, apoi se spală, se taie cubulețe și se pun
să scadă peste ceapa călită în ulei fierbinte, îndoit cu
apă caldă.
Vinetele se adaugă cînd ceapa devine sticloasă.
Se lasă să fiarbă la foc mic, apoi se adaugă sarea necesară
și roșiile tăiate felii subțiri, cînd vinetele s-au
înmuiat bine.
Mîncarea se servește caldă, cu smîntînă deasupra
Tocană de Vinete cu Smîntînă
TOCANĂ DE VINETE CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 6 vinete mici
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 kg roșii decojite
- 1 cană de smîntînă
Mod de preparare
Vinetele se spală și se taie felii groase care se presară
cu puțină sare deasupra, se țin acoperite cu o greutate,
cel puțin o oră, apoi se spală, se taie cubulețe și se pun
să scadă peste ceapa călită în ulei fierbinte, îndoit cu
apă caldă.
Vinetele se adaugă cînd ceapa devine sticloasă.
Se lasă să fiarbă la foc mic, apoi se adaugă sarea necesară
și roșiile tăiate felii subțiri, cînd vinetele s-au
înmuiat bine.
Mîncarea se servește caldă, cu smîntînă deasupra
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții