Vinete la Grătar



VINETE LA GRĂTAR


Ingrediente

- 4 vinete
- 1 lingură de muștar
- sare
- unt
- piper măcinat
- 1 pahar sos de roșii





Mod de preparare


Se spală vinetele și se taie în două pe lung.
Se presară fiecare felie cu puțină sare, se
pun feliile una lîngă alta pe un fund de lemn,
cu o greutate deasupra, pentru o oră.
Feliile scurse se spală, se șterg și se pun la
grătar, unse cu muștar, unt și puțină sare.
Se pot pipera după gust.
Se grig la foc potrivit pînă cînd se pot consuma.
Se sevesc imediat, cu salată de roșii picantă
sau cu sos de roșii.






Vinete la Grătar



VINETE LA GRĂTAR


Ingrediente

- 4 vinete
- 1 lingură de muștar
- sare
- unt
- piper măcinat
- 1 pahar sos de roșii





Mod de preparare


Se spală vinetele și se taie în două pe lung.
Se presară fiecare felie cu puțină sare, se
pun feliile una lîngă alta pe un fund de lemn,
cu o greutate deasupra, pentru o oră.
Feliile scurse se spală, se șterg și se pun la
grătar, unse cu muștar, unt și puțină sare.
Se pot pipera după gust.
Se grig la foc potrivit pînă cînd se pot consuma.
Se sevesc imediat, cu salată de roșii picantă
sau cu sos de roșii.






Tocană de Vinete cu Smîntînă



TOCANĂ DE VINETE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 6 vinete mici
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 kg roșii decojite
- 1 cană de smîntînă



Mod de preparare


Vinetele se spală și se taie felii groase care se presară
cu puțină sare deasupra, se țin acoperite cu o greutate,
cel puțin o oră, apoi se spală, se taie cubulețe și se pun
să scadă peste ceapa călită în ulei fierbinte, îndoit cu
apă caldă.
Vinetele se adaugă cînd ceapa devine sticloasă.
Se lasă să fiarbă la foc mic, apoi se adaugă sarea necesară
și roșiile tăiate felii subțiri, cînd vinetele s-au
înmuiat bine.
Mîncarea se servește caldă, cu smîntînă deasupra



Tocană de Vinete cu Smîntînă



TOCANĂ DE VINETE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 6 vinete mici
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 kg roșii decojite
- 1 cană de smîntînă



Mod de preparare


Vinetele se spală și se taie felii groase care se presară
cu puțină sare deasupra, se țin acoperite cu o greutate,
cel puțin o oră, apoi se spală, se taie cubulețe și se pun
să scadă peste ceapa călită în ulei fierbinte, îndoit cu
apă caldă.
Vinetele se adaugă cînd ceapa devine sticloasă.
Se lasă să fiarbă la foc mic, apoi se adaugă sarea necesară
și roșiile tăiate felii subțiri, cînd vinetele s-au
înmuiat bine.
Mîncarea se servește caldă, cu smîntînă deasupra



Postare

  ANPC Termeni și Condiții