Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Urzici cu Hrean
URZICI CU HREAN
Ingrediente
- 1 kg de urzici
- 1 rădăcină de hrean
- 1 lingură de făină
- 3 felii de lămîie
- unt
- sare
- usturoi tocat
Mod de preparare
Se aleg urzicile de frunzele veștede, se curăță
de resturile de frunze uscate, se spală în mai
multe ape reci și se toacă mărunt.
Se pun cu o lingură de unt într-o cratiță emailată
să scadă în zeama lor.
Cînd urzicile s-au înmuiat se adaugă un sos de
făină și apă caldă, sare, puțin usturoi tocat și
feliile de lămîie.
Se fierbe mîncarea la foc mic.
Mîncarea se servește rece, cu hrean dat pe răzătoare.
Urzici cu Hrean
URZICI CU HREAN
Ingrediente
- 1 kg de urzici
- 1 rădăcină de hrean
- 1 lingură de făină
- 3 felii de lămîie
- unt
- sare
- usturoi tocat
Mod de preparare
Se aleg urzicile de frunzele veștede, se curăță
de resturile de frunze uscate, se spală în mai
multe ape reci și se toacă mărunt.
Se pun cu o lingură de unt într-o cratiță emailată
să scadă în zeama lor.
Cînd urzicile s-au înmuiat se adaugă un sos de
făină și apă caldă, sare, puțin usturoi tocat și
feliile de lămîie.
Se fierbe mîncarea la foc mic.
Mîncarea se servește rece, cu hrean dat pe răzătoare.
Urzici cu Orez
URZICI CU OREZ
Ingrediente
- 1 kg de urzici
- 1 ceașcă mare de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare
Mod de preparare
Se spală urzicile și se toacă mărunt.
Se pun într-o cratiță emailată cu puțin ulei, și se lasă
la foc, atît cît să-și lase destulă zeamă ca să nu se ardă.
Separat se toacă ceapa și se călește în ulei.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă orezul ales și
spălat în mai multe ape.
Se pune peste amestec puțină apă și se amestecă cu
o lingură ca să nu se prindă de cratiță.
Cînd orezul a înflorit puțin, se adaugă urzicile.
Se acoperă cratița cu supă de zarzavat sau cu apă
caldă și se fierbe cu sare și boabe de piper, la foc mic,
o jumătate de oră.
Se scutură cratița din cînd în cînd ; nu se amestecă în
mîncare pentru ca bobul de orez să rămînă întreg.
Mîncarea se servește caldă sau rece.
Urzici cu Orez
URZICI CU OREZ
Ingrediente
- 1 kg de urzici
- 1 ceașcă mare de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare
Mod de preparare
Se spală urzicile și se toacă mărunt.
Se pun într-o cratiță emailată cu puțin ulei, și se lasă
la foc, atît cît să-și lase destulă zeamă ca să nu se ardă.
Separat se toacă ceapa și se călește în ulei.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă orezul ales și
spălat în mai multe ape.
Se pune peste amestec puțină apă și se amestecă cu
o lingură ca să nu se prindă de cratiță.
Cînd orezul a înflorit puțin, se adaugă urzicile.
Se acoperă cratița cu supă de zarzavat sau cu apă
caldă și se fierbe cu sare și boabe de piper, la foc mic,
o jumătate de oră.
Se scutură cratița din cînd în cînd ; nu se amestecă în
mîncare pentru ca bobul de orez să rămînă întreg.
Mîncarea se servește caldă sau rece.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții