Vinete la Cuptor cu Ardei și Roșii




VINETE LA CUPTOR CU ARDEI ȘI ROȘII


Ingrediente
Video ardei gras umplut cu carne de porc
- 3 vinete mari
- 1 kg de ardei gras
- 1 kg de roșii decojite
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe
- usturoi


Mod de preparare

Video ardei gras umplut cu carne de porc
Se coc vinetele și ardeii, se curăță și se rup fîșii.
Se lasă cîteva minute să se scurgă, apoi se pun
peste ceapa tocată mărunt și călită în jumătate
de ceașcă de ulei.
Se călesc împreună zece minute, după care se unge
o formă cu ulei, se așază pe fundul ei un strat de
felii de roșii, apoi amestecul de vinete, se pune
peste amestec puțin usturoi tocat mărunt, se acoperă
cu alt strat de felii de roșii și se introduce forma în
cuptor pentru o jumătate de oră, la foc moale.
Mîncarea se face în sosul ei, iar dacă este nevoie
se mai adaugă puțină apă în timpul fierberii.
Se servește rece.
Video ardei gras umplut cu carne de porc


Vinete la Cuptor cu Ardei și Roșii




VINETE LA CUPTOR CU ARDEI ȘI ROȘII


Ingrediente
Video ardei gras umplut cu carne de porc
- 3 vinete mari
- 1 kg de ardei gras
- 1 kg de roșii decojite
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe
- usturoi


Mod de preparare

Video ardei gras umplut cu carne de porc
Se coc vinetele și ardeii, se curăță și se rup fîșii.
Se lasă cîteva minute să se scurgă, apoi se pun
peste ceapa tocată mărunt și călită în jumătate
de ceașcă de ulei.
Se călesc împreună zece minute, după care se unge
o formă cu ulei, se așază pe fundul ei un strat de
felii de roșii, apoi amestecul de vinete, se pune
peste amestec puțin usturoi tocat mărunt, se acoperă
cu alt strat de felii de roșii și se introduce forma în
cuptor pentru o jumătate de oră, la foc moale.
Mîncarea se face în sosul ei, iar dacă este nevoie
se mai adaugă puțină apă în timpul fierberii.
Se servește rece.
Video ardei gras umplut cu carne de porc


Varză de Bruxelles în Aluat




VARZĂ DE BRUXELLES ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1/2 kg varză de bruxelles
- 1 ou
- 4 linguri de făină
- sare
- 1 ceașcă de lapte
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare


Varza se spală și se clocotește în apă cu sare.
Se scurge și se dă prin aluatul de clătite
făcut din ou, făină, un praf de sare și o ceșcuță
de lapte.
Verzele astfel pregătite se prăjesc în ulei încins,
pus într-un ceaun adînc.
Se scot cînd s-au rumenit și se servesc imediat,
acoperite cu sos de roșii picant.




Varză de Bruxelles în Aluat




VARZĂ DE BRUXELLES ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1/2 kg varză de bruxelles
- 1 ou
- 4 linguri de făină
- sare
- 1 ceașcă de lapte
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare


Varza se spală și se clocotește în apă cu sare.
Se scurge și se dă prin aluatul de clătite
făcut din ou, făină, un praf de sare și o ceșcuță
de lapte.
Verzele astfel pregătite se prăjesc în ulei încins,
pus într-un ceaun adînc.
Se scot cînd s-au rumenit și se servesc imediat,
acoperite cu sos de roșii picant.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții