Tocană de Vinete cu Salată Verde



TOCANĂ DE VINETE CU SALATĂ VERDE


Ingrediente

- 6 vinete mici
- 1 ceașcă de ulei
- 6 salate verzi
- usturoi
- sare
- 1 pahar de vin alb
- boia de ardei iute
- 1 linguriță bulion de roșii


Mod de preparare


Se curăță vinetele de codițe, se spală și se taie felii
groase de 1 - 2 cm.
Se presară cu sare și se lasă cu o greutate deasupra
o oră, pentru ca toxinele să se scurgă o dată cu
zeama vinetelor.
Se spală feliile astfel pregătite, se auresc în ulei
încins și se adaugă apoi o cană de supă și puțină sare.
Se lasă să fiarbă la foc domol pînă cînd se înmoaie
bine, după care se amestecă cu usturoi, tocat, boia de
ardei și se prăjește în ulei rămas de la vinete, apoi se
acoperă cu un pahar de vin alb.
Se lasă să scadă la foc mic.
Cînd salata este fiertă, se amestecă într-un vas mai
mare cu vineteșe și se scad împreună cu bulionul
de roșii.
Mîncarea se servește caldă.





Tocană de Vinete cu Salată Verde



TOCANĂ DE VINETE CU SALATĂ VERDE


Ingrediente

- 6 vinete mici
- 1 ceașcă de ulei
- 6 salate verzi
- usturoi
- sare
- 1 pahar de vin alb
- boia de ardei iute
- 1 linguriță bulion de roșii


Mod de preparare


Se curăță vinetele de codițe, se spală și se taie felii
groase de 1 - 2 cm.
Se presară cu sare și se lasă cu o greutate deasupra
o oră, pentru ca toxinele să se scurgă o dată cu
zeama vinetelor.
Se spală feliile astfel pregătite, se auresc în ulei
încins și se adaugă apoi o cană de supă și puțină sare.
Se lasă să fiarbă la foc domol pînă cînd se înmoaie
bine, după care se amestecă cu usturoi, tocat, boia de
ardei și se prăjește în ulei rămas de la vinete, apoi se
acoperă cu un pahar de vin alb.
Se lasă să scadă la foc mic.
Cînd salata este fiertă, se amestecă într-un vas mai
mare cu vineteșe și se scad împreună cu bulionul
de roșii.
Mîncarea se servește caldă.





Vinete Orientale



VINETE ORIENTALE


Ingrediente

- 4 vinete mijlocii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 6 roșii decojite
- piper măcinat
- usturoi tocat
- 1 lingură de pesmet



Mod de preparare

Se spală vinetele și se curăță de codițe.
Trei vinete se taie în două pe lung, și se
prăjesc în ulei bine încins.
Se întorc repede, pentru ca să nu absoarbă
mult ulei.
O vînătă se coace, se curăță cît este fierbinte
de coajă, se toacă mărunt și se lasă să se
scurgă o jumătate de oră.
Se amestecă într-o farfurie adîncă cu miezul
de la trei roșii, o lingură de pesmet, sare, piper
măcinat și usturoi tocat și se îngroașă pe foc
cu restul de ulei în care s-au prăjit vinetele.
Cu acest amestec se umplu jumătățile de
vinete, se lipesc două cîte două, se așază apoi
într-o formă unsă și se acoperă cu felii de
roșii decojite.
Se introduce forma în cuptorul încins, pentru
o jumătate de oră.
Mîncarea se servește rece.





Vinete Orientale



VINETE ORIENTALE


Ingrediente

- 4 vinete mijlocii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 6 roșii decojite
- piper măcinat
- usturoi tocat
- 1 lingură de pesmet



Mod de preparare

Se spală vinetele și se curăță de codițe.
Trei vinete se taie în două pe lung, și se
prăjesc în ulei bine încins.
Se întorc repede, pentru ca să nu absoarbă
mult ulei.
O vînătă se coace, se curăță cît este fierbinte
de coajă, se toacă mărunt și se lasă să se
scurgă o jumătate de oră.
Se amestecă într-o farfurie adîncă cu miezul
de la trei roșii, o lingură de pesmet, sare, piper
măcinat și usturoi tocat și se îngroașă pe foc
cu restul de ulei în care s-au prăjit vinetele.
Cu acest amestec se umplu jumătățile de
vinete, se lipesc două cîte două, se așază apoi
într-o formă unsă și se acoperă cu felii de
roșii decojite.
Se introduce forma în cuptorul încins, pentru
o jumătate de oră.
Mîncarea se servește rece.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții