Urzici cu Usturoi



URZICI CU USTUROI


Ingrediente

- 1 kg de urzici
- sare
- 1 lingură de unt sau 3 linguri de ulei
- usturoi
- făină



Mod de preparare


Urzicile se aleg, se spală în mai multe ape reci,
se toacă mărunt și se pun într-o cratiță emailată
împreună cu o ceașcă de apă caldă și trei linguri
de ulei.
Se amestecă în cratiță cu o lingură de lemn,
pentru ca urzicile să se topească, adică să nu
rămînă întregi.
Se scad la foc mic după ce s-au înmuiat bine.
Se face un sos din puțină făină și două linguri
de apă care se pune peste urzici ca să le îngroașe.
Se servesc calde sau reci, bine scăzute, cu usturoi
tocat adăugat la servit sau pus înainte cu cinci
minute peste mîncare și clocotit împreună cu aceasta.



Urzici cu Usturoi



URZICI CU USTUROI


Ingrediente

- 1 kg de urzici
- sare
- 1 lingură de unt sau 3 linguri de ulei
- usturoi
- făină



Mod de preparare


Urzicile se aleg, se spală în mai multe ape reci,
se toacă mărunt și se pun într-o cratiță emailată
împreună cu o ceașcă de apă caldă și trei linguri
de ulei.
Se amestecă în cratiță cu o lingură de lemn,
pentru ca urzicile să se topească, adică să nu
rămînă întregi.
Se scad la foc mic după ce s-au înmuiat bine.
Se face un sos din puțină făină și două linguri
de apă care se pune peste urzici ca să le îngroașe.
Se servesc calde sau reci, bine scăzute, cu usturoi
tocat adăugat la servit sau pus înainte cu cinci
minute peste mîncare și clocotit împreună cu aceasta.



Chiftele de Vinete



CHIFTELE DE VINETE


Ingrediente

- 4 vinete mari
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 ouă
- 3 linguri de făină
- 1 ceapă




Mod de preparare


Se coc vinetele, se curăță și se toacă mărunt
cu un cuțit special de lemn.
Se amestecă cu ceapa tocată, sare, făină și
cele două ouă bătute bine.
Se ia cu lingura din amestec și se prăjesc
chiftelele în ulei încins.
Cgiftelele se servesc fierbinți, cu cartofi
stropiți cu unt sau cu sos de roșii îndulcit.




Chiftele de Vinete



CHIFTELE DE VINETE


Ingrediente

- 4 vinete mari
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 ouă
- 3 linguri de făină
- 1 ceapă




Mod de preparare


Se coc vinetele, se curăță și se toacă mărunt
cu un cuțit special de lemn.
Se amestecă cu ceapa tocată, sare, făină și
cele două ouă bătute bine.
Se ia cu lingura din amestec și se prăjesc
chiftelele în ulei încins.
Cgiftelele se servesc fierbinți, cu cartofi
stropiți cu unt sau cu sos de roșii îndulcit.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții