Urzici cu Hrean



URZICI CU HREAN


Ingrediente

- 1 kg de urzici
- 1 rădăcină de hrean
- 1 lingură de făină
- 3 felii de lămîie 
- unt
- sare
- usturoi tocat



Mod de preparare


Se aleg urzicile de frunzele veștede, se curăță
de resturile de frunze uscate, se spală în mai
multe ape reci și se toacă mărunt.
Se pun cu o lingură de unt într-o cratiță emailată
să scadă în zeama lor.
Cînd urzicile s-au înmuiat se adaugă un sos de
făină și apă caldă, sare, puțin usturoi tocat și
feliile de lămîie.
Se fierbe mîncarea la foc mic.
Mîncarea se servește rece, cu hrean dat pe răzătoare.




Urzici cu Hrean



URZICI CU HREAN


Ingrediente

- 1 kg de urzici
- 1 rădăcină de hrean
- 1 lingură de făină
- 3 felii de lămîie 
- unt
- sare
- usturoi tocat



Mod de preparare


Se aleg urzicile de frunzele veștede, se curăță
de resturile de frunze uscate, se spală în mai
multe ape reci și se toacă mărunt.
Se pun cu o lingură de unt într-o cratiță emailată
să scadă în zeama lor.
Cînd urzicile s-au înmuiat se adaugă un sos de
făină și apă caldă, sare, puțin usturoi tocat și
feliile de lămîie.
Se fierbe mîncarea la foc mic.
Mîncarea se servește rece, cu hrean dat pe răzătoare.




Urzici cu Orez



URZICI CU OREZ


Ingrediente

- 1 kg de urzici
- 1 ceașcă mare de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare


Mod de preparare


Se spală urzicile și se toacă mărunt.
Se pun într-o cratiță emailată cu puțin ulei, și se lasă
la foc, atît cît să-și lase destulă zeamă ca să nu se ardă.
Separat se toacă ceapa și se călește în ulei.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă orezul ales și
spălat în mai multe ape.
Se pune peste amestec puțină apă și se amestecă cu
o lingură ca să nu se prindă de cratiță.
Cînd orezul a înflorit puțin, se adaugă urzicile.
Se acoperă cratița cu supă de zarzavat sau cu apă
caldă și se fierbe cu sare și boabe de piper, la foc mic,
o jumătate de oră.
Se scutură cratița din cînd în cînd ; nu se amestecă în
mîncare pentru ca bobul de orez să rămînă întreg.
Mîncarea se servește caldă sau rece.



Urzici cu Orez



URZICI CU OREZ


Ingrediente

- 1 kg de urzici
- 1 ceașcă mare de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare


Mod de preparare


Se spală urzicile și se toacă mărunt.
Se pun într-o cratiță emailată cu puțin ulei, și se lasă
la foc, atît cît să-și lase destulă zeamă ca să nu se ardă.
Separat se toacă ceapa și se călește în ulei.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă orezul ales și
spălat în mai multe ape.
Se pune peste amestec puțină apă și se amestecă cu
o lingură ca să nu se prindă de cratiță.
Cînd orezul a înflorit puțin, se adaugă urzicile.
Se acoperă cratița cu supă de zarzavat sau cu apă
caldă și se fierbe cu sare și boabe de piper, la foc mic,
o jumătate de oră.
Se scutură cratița din cînd în cînd ; nu se amestecă în
mîncare pentru ca bobul de orez să rămînă întreg.
Mîncarea se servește caldă sau rece.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții