Cîrnați Moldovenești



CÎRNAȚI MOLDOVENEȘTI


Ingrediente

- 500 g carne de porc
- 500 g carne de mînzat
- condimente
- 250 g slănină
- sare
- piper
- usturoi
- 2 intestine subțiri


Mod de preparare

Se trece carnea prin mașina de tocat, se amestecă, se sărează
și se piperează după gust.
Peste amestec se pun condimente ( coriandru, nucușoară
pisată, zeamă de usturoi ), se amestecă din nou și se umplu
cîrnații cu ajutorul unei pîlnii atașate la capătul mașini de tocat.
Se pune carnea tocată din nou în mașina de tocat și se învîrtește
pîrghia mașinii ușor, ca să nu se rupă intestinele.
Cu mîna se mișcă umplutura spre capătul intestinului care se
leagă cu ață la capul de jos.
Înainte de a se trece la umplerea cîrnaților, se pune apă rece în
carne, pentru ca umplutura să alunece ușor.
Cînd operația s-a îcheiat, se leagă intestinul la ambele capete
și se pun cîrnații la rece două zile, de preferință în camara
uscată, în curent de aer.
Se folosesc proaspeți, dar se pot păstra mai mult timp dacă se
afumă ușor.



Cîrnați Moldovenești



CÎRNAȚI MOLDOVENEȘTI


Ingrediente

- 500 g carne de porc
- 500 g carne de mînzat
- condimente
- 250 g slănină
- sare
- piper
- usturoi
- 2 intestine subțiri


Mod de preparare

Se trece carnea prin mașina de tocat, se amestecă, se sărează
și se piperează după gust.
Peste amestec se pun condimente ( coriandru, nucușoară
pisată, zeamă de usturoi ), se amestecă din nou și se umplu
cîrnații cu ajutorul unei pîlnii atașate la capătul mașini de tocat.
Se pune carnea tocată din nou în mașina de tocat și se învîrtește
pîrghia mașinii ușor, ca să nu se rupă intestinele.
Cu mîna se mișcă umplutura spre capătul intestinului care se
leagă cu ață la capul de jos.
Înainte de a se trece la umplerea cîrnaților, se pune apă rece în
carne, pentru ca umplutura să alunece ușor.
Cînd operația s-a îcheiat, se leagă intestinul la ambele capete
și se pun cîrnații la rece două zile, de preferință în camara
uscată, în curent de aer.
Se folosesc proaspeți, dar se pot păstra mai mult timp dacă se
afumă ușor.



Pregătirea Cîrnaților




PREGĂTIREA CÎRNAȚILOR




Cîrnați se pregătesc din carne de porc tocată în amestec cu
carne de mînzat sau de oaie.
Se curăță carnea de pe os, se spală, se trece prin mașina de
tocat și se pune într-un vas adînc.
Se sărează, se piperează și se ardeiază cu ardei iute pisat
mărunt, apoi se amestecă cu slănină tocată mărunt și zeamă
de usturoi pisat.
Se pune apă rece peste amestec, se omogenizează timp de
zece minute, după care se umplu intestinele bine spălate și
curățate de grăsime.
Înainte de a fi umplute, intestinele se spală, se rad cu lama
cuțitului, se țin în apă rece cîteva ore pentru a pierde mirosul,
apoi se sărează și se păstrează așa o zi.
Sarea are calitatea de a întări intestinele, lucru necesar pentru
ca în timpul umplutului să nu se rupă.





Pregătirea Cîrnaților




PREGĂTIREA CÎRNAȚILOR




Cîrnați se pregătesc din carne de porc tocată în amestec cu
carne de mînzat sau de oaie.
Se curăță carnea de pe os, se spală, se trece prin mașina de
tocat și se pune într-un vas adînc.
Se sărează, se piperează și se ardeiază cu ardei iute pisat
mărunt, apoi se amestecă cu slănină tocată mărunt și zeamă
de usturoi pisat.
Se pune apă rece peste amestec, se omogenizează timp de
zece minute, după care se umplu intestinele bine spălate și
curățate de grăsime.
Înainte de a fi umplute, intestinele se spală, se rad cu lama
cuțitului, se țin în apă rece cîteva ore pentru a pierde mirosul,
apoi se sărează și se păstrează așa o zi.
Sarea are calitatea de a întări intestinele, lucru necesar pentru
ca în timpul umplutului să nu se rupă.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții