Creier în Forme




CREIER ÎN FORME


Ingrediente

- 1/2 kg creier
- 1/4 kg ciuperci
- 1 pahar de lapte
- 2 linguri de făină
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt



Mod de preparare

Se fierbe creierul, apoi se curăță de pielițe și se taie felii subțiri.
Se lasă pe o farfurie, timp în care se pregătesc ciupercile astfel :
se spală în mai multe ape, se taie felii subțiri și se pun să scadă
într-o cratiță cu două linguri de unt.
Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă un sos făcut din
lapte și făină, sare și puțin piper măcinat.
Se adaugă apoi verdeața tocată fin, se lasă să scadă și, cînd este
gata, se încorporează feliile de creier.
Se ia compoziția de pe foc și se pune în forme mici unse cu unt
care se țin în cuptorul cald un sfert de oră ca să se rumenească.
Se servește în forme sau așezat pe o farfurie, înconjurat de frunze
de salată verde și de felii de roșii.



Creier în Forme




CREIER ÎN FORME


Ingrediente

- 1/2 kg creier
- 1/4 kg ciuperci
- 1 pahar de lapte
- 2 linguri de făină
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt



Mod de preparare

Se fierbe creierul, apoi se curăță de pielițe și se taie felii subțiri.
Se lasă pe o farfurie, timp în care se pregătesc ciupercile astfel :
se spală în mai multe ape, se taie felii subțiri și se pun să scadă
într-o cratiță cu două linguri de unt.
Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă un sos făcut din
lapte și făină, sare și puțin piper măcinat.
Se adaugă apoi verdeața tocată fin, se lasă să scadă și, cînd este
gata, se încorporează feliile de creier.
Se ia compoziția de pe foc și se pune în forme mici unse cu unt
care se țin în cuptorul cald un sfert de oră ca să se rumenească.
Se servește în forme sau așezat pe o farfurie, înconjurat de frunze
de salată verde și de felii de roșii.



Cremă de Creier



CREMĂ DE CREIER


Ingrediente

- 1/2 kg creier
- 200 ml ulei de salată
- 1/2 lămîie
- 1 ceapă mică
- sare
- măsline



Mod de preparare

Se lasă creierul în apă rece, după care se fierbe în apă
caldă cu sare un sfert de oră.
Se scoate, se curăță de pielițe, se pune într-un castron
și se zdrobește cu o furculiță.
Se freacă cu uleiul adăugat treptat și se acrește cu zeama
de la o lămîie.
Cînd este gata, se adaugă ceapa tocată mărunt, frecată cu
sare și spălată în apă rece.
Crema obținută se așază pe o farfurie întinsă, se garnisește
cu felii de măsline și se ține la rece o oră.
Se servește ca aperitiv.




Cremă de Creier



CREMĂ DE CREIER


Ingrediente

- 1/2 kg creier
- 200 ml ulei de salată
- 1/2 lămîie
- 1 ceapă mică
- sare
- măsline



Mod de preparare

Se lasă creierul în apă rece, după care se fierbe în apă
caldă cu sare un sfert de oră.
Se scoate, se curăță de pielițe, se pune într-un castron
și se zdrobește cu o furculiță.
Se freacă cu uleiul adăugat treptat și se acrește cu zeama
de la o lămîie.
Cînd este gata, se adaugă ceapa tocată mărunt, frecată cu
sare și spălată în apă rece.
Crema obținută se așază pe o farfurie întinsă, se garnisește
cu felii de măsline și se ține la rece o oră.
Se servește ca aperitiv.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții