Plăcintă cu Spanac



PLĂCINTĂ CU SPANAC

Ingrediente

- 250 g unt
- 250 ml apă caldă
- sare
- 500 g făină
- 1 kg de spanac
- unt
- sare


Mod de preparare

Se cerne făina și se pune într-un castron adînc.
Se face adîncitură în mijloc, se pune un praf de
sare, se înmoaie 50 g de unt pe foc, se pune peste
făină și se frămîntă un aluat tare, care se lasă la
rece, acoperit cu jumătate din cantitatea de unt rămasă.
Se scoate după o oră, se frămîntă bine pînă cînd
untul se încorporează în aluat, apoi se pune din
nou la rece pentru încă o oră.
Se scoate aluatul și se frămîntă cu restul de unt, se
ține la rece o oră, apoi se împarte aluatul în două
părți egale, se întind 2 foi groase de 1 cm, se așază
o foaie în tavă neunsă, se acoperă cu spanac și se
așază cealaltă foaie de aluat.
Spanacul se clocotește cinci minute în apă cu sare,
se scoate și se toacă mărunt.
Se scade pe foc mic cu o lingură de unt și un praf de
sare, se lasă să se răcească cînd nu mai are sos deloc.
Plăcintă cu spanac se servește caldă, dar și rece alături
de băuturi reci.


Plăcintă cu Spanac



PLĂCINTĂ CU SPANAC

Ingrediente

- 250 g unt
- 250 ml apă caldă
- sare
- 500 g făină
- 1 kg de spanac
- unt
- sare


Mod de preparare

Se cerne făina și se pune într-un castron adînc.
Se face adîncitură în mijloc, se pune un praf de
sare, se înmoaie 50 g de unt pe foc, se pune peste
făină și se frămîntă un aluat tare, care se lasă la
rece, acoperit cu jumătate din cantitatea de unt rămasă.
Se scoate după o oră, se frămîntă bine pînă cînd
untul se încorporează în aluat, apoi se pune din
nou la rece pentru încă o oră.
Se scoate aluatul și se frămîntă cu restul de unt, se
ține la rece o oră, apoi se împarte aluatul în două
părți egale, se întind 2 foi groase de 1 cm, se așază
o foaie în tavă neunsă, se acoperă cu spanac și se
așază cealaltă foaie de aluat.
Spanacul se clocotește cinci minute în apă cu sare,
se scoate și se toacă mărunt.
Se scade pe foc mic cu o lingură de unt și un praf de
sare, se lasă să se răcească cînd nu mai are sos deloc.
Plăcintă cu spanac se servește caldă, dar și rece alături
de băuturi reci.


Plăcintă cu Varză



PLĂCINTĂ CU VARZĂ

Ingrediente

Pentru aluat

- 250 g margarină
- 2 iaurturi mici
- 2 linguri de zahăr
- 500 g făină
- coajă de lămîie

Pentru umplutură

- 1 varză
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- mentă măcinată
- 1 ceapă mare
- 1 ou


Mod de preparare

Se lasă margarina la cald cîteva minute, fără să se topească,
se freacă spumă, apoi se adaugă iaurturile, amestecînd fără
întrerupere ca să se încorporeze bine.
În amestec se pune un praf de sare, apoi se adaugă două sau
trei linguri de zahăr, coajă rasă de lămîie și făină cernută proaspăt.
Se frămîntă cu mîna un aluat tare, care se lasă la rece o oră.
În acest timp se pregătește umplutura astfel : se toacă varza
fideluță, se freacă cu sare și se spală cu apă rece.
Se stoarce în mînă și se pune împreună cu o ceapă tocată să
se călească în ulei cald.
Se amestecă din cînd în cînd, pentru că amestecul se poate
prinde de fundul vasului.
Se ia de pe foc, se adaugă un ou crud cînd s-au răcit amestecul,
se sărează după gust, se parfumează cu mentă măcinată și se
amestecă bine.
Se scoate aluatul de la rece, se împarte în mai multe părți egale,
se întind foi cu o vergea de lemn, se pune umplutura pe fiecare
foaie și se strîng capetele aluatului deasupra.
Plăcinte se așează pe o tavă mare, neunsă, și se introduc în cuptorul
fierbinte pentru trei sferturi de oră.
Se scot și se lasă să se răcească înainte de a se servi..
Se servesc lîngă băuturi reci.


Plăcintă cu Varză



PLĂCINTĂ CU VARZĂ

Ingrediente

Pentru aluat

- 250 g margarină
- 2 iaurturi mici
- 2 linguri de zahăr
- 500 g făină
- coajă de lămîie

Pentru umplutură

- 1 varză
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- mentă măcinată
- 1 ceapă mare
- 1 ou


Mod de preparare

Se lasă margarina la cald cîteva minute, fără să se topească,
se freacă spumă, apoi se adaugă iaurturile, amestecînd fără
întrerupere ca să se încorporeze bine.
În amestec se pune un praf de sare, apoi se adaugă două sau
trei linguri de zahăr, coajă rasă de lămîie și făină cernută proaspăt.
Se frămîntă cu mîna un aluat tare, care se lasă la rece o oră.
În acest timp se pregătește umplutura astfel : se toacă varza
fideluță, se freacă cu sare și se spală cu apă rece.
Se stoarce în mînă și se pune împreună cu o ceapă tocată să
se călească în ulei cald.
Se amestecă din cînd în cînd, pentru că amestecul se poate
prinde de fundul vasului.
Se ia de pe foc, se adaugă un ou crud cînd s-au răcit amestecul,
se sărează după gust, se parfumează cu mentă măcinată și se
amestecă bine.
Se scoate aluatul de la rece, se împarte în mai multe părți egale,
se întind foi cu o vergea de lemn, se pune umplutura pe fiecare
foaie și se strîng capetele aluatului deasupra.
Plăcinte se așează pe o tavă mare, neunsă, și se introduc în cuptorul
fierbinte pentru trei sferturi de oră.
Se scot și se lasă să se răcească înainte de a se servi..
Se servesc lîngă băuturi reci.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții