Pește Rasol de Piure de Zarzavat





PEȘTE RASOL CU PIURE DE ZARZAVAT



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 500 g pește alb ( șalău, știucă ),
- 500 ml supă de zarzavat strecurată
- 3 linguri de unt
- o lingură de smîntînă
- 200 ml lapte
- 4-5 cartofi potrivit de mari
- 3-4 morcovi
- sare
- verdeață.




Mod de preparare


Separat se prepară un piure de cartofi, cu unt și lapte.
De altă parte, un piure de morcovi, în felul următor,
se fierb morcovii înăbușiți cu puțin unt, sare și apă.
Cînd sunt fierți, se trec prin sită.
Se adaugă puțin zahăr și se freacă cu o lingură de smîntînă.
Peștele se fierbe întreg, în apa clocotită cu puțin oțetși sare,
timp de 15 minute, cu grijă ca să nu se fărămițeze.
Se servește pe un platou iar împrejur se așează cele
două piureuri.
Se poate alterna o lingură de piure de cartofi, cu o lingură
de piure de morcovi.
Deasupra se presară presară pătrunjel verde.
Peștele rasol se poate servi și cu sos de lămîie,
preparat cu suc de lămîie și untdelemn, amestecate
cu cîteva linguri de zeamă în care a fiert peștele.
Se mai poate servi și cu maioneză de ou, ceea ce nu
este recomandabil pentru copii în vîrstă sub 4-5 ani.




Pește Rasol de Piure de Zarzavat





PEȘTE RASOL CU PIURE DE ZARZAVAT



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 500 g pește alb ( șalău, știucă ),
- 500 ml supă de zarzavat strecurată
- 3 linguri de unt
- o lingură de smîntînă
- 200 ml lapte
- 4-5 cartofi potrivit de mari
- 3-4 morcovi
- sare
- verdeață.




Mod de preparare


Separat se prepară un piure de cartofi, cu unt și lapte.
De altă parte, un piure de morcovi, în felul următor,
se fierb morcovii înăbușiți cu puțin unt, sare și apă.
Cînd sunt fierți, se trec prin sită.
Se adaugă puțin zahăr și se freacă cu o lingură de smîntînă.
Peștele se fierbe întreg, în apa clocotită cu puțin oțetși sare,
timp de 15 minute, cu grijă ca să nu se fărămițeze.
Se servește pe un platou iar împrejur se așează cele
două piureuri.
Se poate alterna o lingură de piure de cartofi, cu o lingură
de piure de morcovi.
Deasupra se presară presară pătrunjel verde.
Peștele rasol se poate servi și cu sos de lămîie,
preparat cu suc de lămîie și untdelemn, amestecate
cu cîteva linguri de zeamă în care a fiert peștele.
Se mai poate servi și cu maioneză de ou, ceea ce nu
este recomandabil pentru copii în vîrstă sub 4-5 ani.




Ciulama de Pasăre




CIULAMA DE PASĂRE



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- o jumătate de kg de carne de pasăre ( pui de găină, preferabil aripile,
pipota, ficatul, pieptul, căpățîna )
- un morcov
- un pătrunjel
- o ceapă mică
- 30 g unt
- o lingură de smîntînă
- două linguri de făină
- 50 ml lapte
- sare
- pătrunjel verde tocat



Mod de preparare


Carnea de pasăre, tăiată în bucăți se pune la fiert în apă călduță,
cu puțină sare.
Se îndepărtează spuma și apoi se adaugă zarzavatul
întreg, ca la orice supă.
Cînd zarzavatul este fiert se strecoară supa, care se lasă
să fiarbă în continuare.
Separat se prepară un sos alb din făină și lapte,
care se subțiază cu supa de carne.
Se adaugă untul și smîntîna, apoi se potrivește de sare.
Se adaugă băcățile de carne fiartă, pătrunjelul verde.
Ciulamaua se servește caldă, cu mămăliguță.
Dacă e nevoie să se întîrzie puțin masa, se va ține vasul
cu ciulama în alt vas cu apă clocotită.



Ciulama de Pasăre




CIULAMA DE PASĂRE



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- o jumătate de kg de carne de pasăre ( pui de găină, preferabil aripile,
pipota, ficatul, pieptul, căpățîna )
- un morcov
- un pătrunjel
- o ceapă mică
- 30 g unt
- o lingură de smîntînă
- două linguri de făină
- 50 ml lapte
- sare
- pătrunjel verde tocat



Mod de preparare


Carnea de pasăre, tăiată în bucăți se pune la fiert în apă călduță,
cu puțină sare.
Se îndepărtează spuma și apoi se adaugă zarzavatul
întreg, ca la orice supă.
Cînd zarzavatul este fiert se strecoară supa, care se lasă
să fiarbă în continuare.
Separat se prepară un sos alb din făină și lapte,
care se subțiază cu supa de carne.
Se adaugă untul și smîntîna, apoi se potrivește de sare.
Se adaugă băcățile de carne fiartă, pătrunjelul verde.
Ciulamaua se servește caldă, cu mămăliguță.
Dacă e nevoie să se întîrzie puțin masa, se va ține vasul
cu ciulama în alt vas cu apă clocotită.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții