Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Mîncare de Dovlecei
MÎNCARE DE DOVLECEI
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- o jumătate de kg de dovlecei în floare sau dovlecei tineri, tăiați bucăți
- o ceapă
- o linguriță de făină
- 1/4 kg roșii
- 50 ml untdelemn
- verdeață
- sare.
Mod de preparare
Se fierbe ceapa tocată mărunt și se aruncă apoi apa
în care a fiert.
Ceapa se amestecă cu untdelemn și puțină apă,
ținute pe foc slab.
Se adaugă făina și dovleceii tăiați în bucăți și se
amestecă în continuare.
Se pun deasupra roșiile tăiate felii, după ce au
fost curățate de pieliță și de semințe.
Se sărează, se acoperă și se fierb la foc slab
3/4 oră.
Cînd dovleceii sunt fierți, se presară verdeață
tocată mărunt.
Se pot servi și reci.
Mîncare de Dovlecei
MÎNCARE DE DOVLECEI
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- o jumătate de kg de dovlecei în floare sau dovlecei tineri, tăiați bucăți
- o ceapă
- o linguriță de făină
- 1/4 kg roșii
- 50 ml untdelemn
- verdeață
- sare.
Mod de preparare
Se fierbe ceapa tocată mărunt și se aruncă apoi apa
în care a fiert.
Ceapa se amestecă cu untdelemn și puțină apă,
ținute pe foc slab.
Se adaugă făina și dovleceii tăiați în bucăți și se
amestecă în continuare.
Se pun deasupra roșiile tăiate felii, după ce au
fost curățate de pieliță și de semințe.
Se sărează, se acoperă și se fierb la foc slab
3/4 oră.
Cînd dovleceii sunt fierți, se presară verdeață
tocată mărunt.
Se pot servi și reci.
Mîncare de Fasole Verde
MÎNCARE DE FASOLE VERDE
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- 500 g fasole verde crudă
- 500 g roșii
- verdeață
- 100 ml untdelemn
- o ceapă
- sare.
Mod de preparare
Se toacă ceapa mărunt și se fierbe cu puțină apă.
Se aruncă apa în care a fiert, iar ceapa se pune
pe fundul cratiței, în care se prepară mîncarea.
Deasupra se așează păstăile de fasole, curățate
și spălate, ca și roșiile tăiate felii.
Se presară cu sare, se toarnă untdelemnul
și două linguri de apă.
Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc mic,
pînă cînd se moaie (fierbe ) fasolea.
Se adaugă verdeața tocată mărunt.
Mîncare de Fasole Verde
MÎNCARE DE FASOLE VERDE
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- 500 g fasole verde crudă
- 500 g roșii
- verdeață
- 100 ml untdelemn
- o ceapă
- sare.
Mod de preparare
Se toacă ceapa mărunt și se fierbe cu puțină apă.
Se aruncă apa în care a fiert, iar ceapa se pune
pe fundul cratiței, în care se prepară mîncarea.
Deasupra se așează păstăile de fasole, curățate
și spălate, ca și roșiile tăiate felii.
Se presară cu sare, se toarnă untdelemnul
și două linguri de apă.
Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc mic,
pînă cînd se moaie (fierbe ) fasolea.
Se adaugă verdeața tocată mărunt.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții