Ardei Umpluți cu Carne





ARDEI UMPLUȚI CU CARNE



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 200 g carne macră
- 8 ardei grași potrivit de mari
- 100 orez
- 30 ml ulei
- un ou
- verdeață
- cimbru
- sos de roșii preparat separat
- 1/2 linguriță de zahăr după gust.



Mod de preparare


Se curăță ardeii de miez și de cotoare.
Se spală sub jet de apă, apoi se opăresc
în apă clocotită.
Se trece carne de cîteva ori prin mașina de tocat,
se amestecă cu jumătate din cantitatea de ulei,
cu orez, ou, verdeață, cimbru și sare.
Se umplu ardeii cu această compoziție și se fierb,
de preferință la cuptor, în sos de roșii.
Restul uleiului se adaugă la fiert, în sos.
Aedeii se servesc cu iart.
La sosul de roșii se poate adăuga o jumătate
de linguriță de zahăr.






Ardei Umpluți cu Carne





ARDEI UMPLUȚI CU CARNE



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 200 g carne macră
- 8 ardei grași potrivit de mari
- 100 orez
- 30 ml ulei
- un ou
- verdeață
- cimbru
- sos de roșii preparat separat
- 1/2 linguriță de zahăr după gust.



Mod de preparare


Se curăță ardeii de miez și de cotoare.
Se spală sub jet de apă, apoi se opăresc
în apă clocotită.
Se trece carne de cîteva ori prin mașina de tocat,
se amestecă cu jumătate din cantitatea de ulei,
cu orez, ou, verdeață, cimbru și sare.
Se umplu ardeii cu această compoziție și se fierb,
de preferință la cuptor, în sos de roșii.
Restul uleiului se adaugă la fiert, în sos.
Aedeii se servesc cu iart.
La sosul de roșii se poate adăuga o jumătate
de linguriță de zahăr.






Ghiveci Fără Carne





GHIVECI FĂRĂ CARNE




Cantitățile necesare pentru 4 porții


- un dovlecel
- 10 păstăi de fasole verde
- un morcov
- doi cartofi
- 3 linguri de mazăre
- o conopidă mică
- țelină mică
- doi ardei grași
- 2-3 roșii
- 30 g ulei
- sare
- verdeață.



Mod de preparare


Se curăță de coajă morcovii, țelină și pătrunjelul,
se spală, se taie felii, se fierb înăbușit cu
puțină apă, untdelemn și sare.
După ce s-au înăbușit pe jumătate se adaugă ardeii
curățați de seara și tăiați fîșii.
Se continuă înăbușirea, apoi se adaugă cartofii fierți
și tăiați cuburi, conopida fiartă și ruptă în bucuțele,
împreună cu fasolea fiartă și tăiată mărunt.
Deasupra se așază roșiile curățate de coajă
și tăiate în felii.
Se pune cratița cu ghiveci, acoperită cu capac 10
minute la cuptor, pînă se înmoaie roșiile.
Mîncare se servește cu verdeață tocată.
Ardeii trebuie controlați ca să nu fie iuți.






Ghiveci Fără Carne





GHIVECI FĂRĂ CARNE




Cantitățile necesare pentru 4 porții


- un dovlecel
- 10 păstăi de fasole verde
- un morcov
- doi cartofi
- 3 linguri de mazăre
- o conopidă mică
- țelină mică
- doi ardei grași
- 2-3 roșii
- 30 g ulei
- sare
- verdeață.



Mod de preparare


Se curăță de coajă morcovii, țelină și pătrunjelul,
se spală, se taie felii, se fierb înăbușit cu
puțină apă, untdelemn și sare.
După ce s-au înăbușit pe jumătate se adaugă ardeii
curățați de seara și tăiați fîșii.
Se continuă înăbușirea, apoi se adaugă cartofii fierți
și tăiați cuburi, conopida fiartă și ruptă în bucuțele,
împreună cu fasolea fiartă și tăiată mărunt.
Deasupra se așază roșiile curățate de coajă
și tăiate în felii.
Se pune cratița cu ghiveci, acoperită cu capac 10
minute la cuptor, pînă se înmoaie roșiile.
Mîncare se servește cu verdeață tocată.
Ardeii trebuie controlați ca să nu fie iuți.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții