Sărmăluțe în Foi de Viță




SĂRMĂLUȚE ÎN FOI DE VIȚĂ



Cantitățile necesare pentru 2 porții


- 150 g carne
- 10 foi de viță
- pătrunjel
- mărar
- 20 g ulei
- 100 ml borș sau zeamă de lămîie
- 25 g miez de pîine
- iart sau smîntînă după gust în momentul consumării.



Mod de preparare


Se spală carnea, se curăță de pielițe și se
trece prin mașina de tocat, împreună cu ceapa
care a fiert separat și cu miezul de pîine muiat în apă.
Se adaugă orezul fiert pe jumătate și uleiul,
se amestecă împreună, se adaugă sare, cimbru
cernut sau puțin piper.
Separat, după ce li s-au tăiat cotoarele, frunzele
de viță se opăresc în apă cu sare, se ia cu lingura
cîte o porție din tocătura de carne, cu care se
umple acoperă cu apă fierbinte și se încet, la foc potrivit.
Cînd sunt bine fierte, se adaugă borșul ( fier separat )
și verdeața, tocată mărunt.
Se servesc cu smîntînă sau cu iaurt.


























Sărmăluțe în Foi de Viță




SĂRMĂLUȚE ÎN FOI DE VIȚĂ



Cantitățile necesare pentru 2 porții


- 150 g carne
- 10 foi de viță
- pătrunjel
- mărar
- 20 g ulei
- 100 ml borș sau zeamă de lămîie
- 25 g miez de pîine
- iart sau smîntînă după gust în momentul consumării.



Mod de preparare


Se spală carnea, se curăță de pielițe și se
trece prin mașina de tocat, împreună cu ceapa
care a fiert separat și cu miezul de pîine muiat în apă.
Se adaugă orezul fiert pe jumătate și uleiul,
se amestecă împreună, se adaugă sare, cimbru
cernut sau puțin piper.
Separat, după ce li s-au tăiat cotoarele, frunzele
de viță se opăresc în apă cu sare, se ia cu lingura
cîte o porție din tocătura de carne, cu care se
umple acoperă cu apă fierbinte și se încet, la foc potrivit.
Cînd sunt bine fierte, se adaugă borșul ( fier separat )
și verdeața, tocată mărunt.
Se servesc cu smîntînă sau cu iaurt.


























Mîncare de Mazăre Verde




MÎNCARE DE MAZĂRE VERDE


Cantitățile necesare pentru 4 porții


- 1 kg de mazăre
- o linguriță rasă de făină
- o linguriță de unt
- o linguriță de zahăr
- mărar
- sare.




Mod de preparare


Se scot boabele din păstăile de mazăre crudă,
care păstăi se spală bine și se fierb în apă cu sare,
zeama folosindu-se la pregătitul mîncării.
Se prepară un sos alb, dintr-o linguriță rasă
de făină înmuiată cu zeama de la păstăile de mazăre,
la care se adauga puțin unt și o linguriță rasă de zahăr.
Boabele de mazăre se fierb încet în acest sos.
Se adaugă mărar verde, tocat.
Mazărea crudă se prepară foarte ușor și fără
nici un sos, ci numai fiartă înăbușit cu apă și puțin
unt sau ulei.
Se adaugă sare, puțin zahăr, mărar verde tocat.
Se servește cu friptură, cu friganele sau cu crochete de griș.




Mîncare de Mazăre Verde




MÎNCARE DE MAZĂRE VERDE


Cantitățile necesare pentru 4 porții


- 1 kg de mazăre
- o linguriță rasă de făină
- o linguriță de unt
- o linguriță de zahăr
- mărar
- sare.




Mod de preparare


Se scot boabele din păstăile de mazăre crudă,
care păstăi se spală bine și se fierb în apă cu sare,
zeama folosindu-se la pregătitul mîncării.
Se prepară un sos alb, dintr-o linguriță rasă
de făină înmuiată cu zeama de la păstăile de mazăre,
la care se adauga puțin unt și o linguriță rasă de zahăr.
Boabele de mazăre se fierb încet în acest sos.
Se adaugă mărar verde, tocat.
Mazărea crudă se prepară foarte ușor și fără
nici un sos, ci numai fiartă înăbușit cu apă și puțin
unt sau ulei.
Se adaugă sare, puțin zahăr, mărar verde tocat.
Se servește cu friptură, cu friganele sau cu crochete de griș.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții