Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sufleu de dovlecei
SUFLEU DE DOVLECEI
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- 1/2 kg dovlecei
- 50 g unt
- 4 ouă
- o lingură de făină
- o lingură de pesmet alb
- 250 ml lapte
- sare
- brînză rasă.
Mod de preparare
Dovleceii se curăță, se fierb și se face din ei un piure,
care se amestecă cu pesmet alb, 250 ml lapte,
sare, brînză rasă.
Se pot folosi numai dovleceii tăiață în cubulețe sau rondele.Se adaugă gălbenușurile de ou, apoi sosul alb
preparat din făină, lapte și unt, precum și albușul bătut spumă.
Se pun la cuptor cu restul de unt.
Se poate presăra brînza rasă.
Sufleul se servește cald. La fel se poate prepara sufleul de spanac,
de mazăre sau alte legume.
Sufleu de dovlecei
SUFLEU DE DOVLECEI
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- 1/2 kg dovlecei
- 50 g unt
- 4 ouă
- o lingură de făină
- o lingură de pesmet alb
- 250 ml lapte
- sare
- brînză rasă.
Mod de preparare
Dovleceii se curăță, se fierb și se face din ei un piure,
care se amestecă cu pesmet alb, 250 ml lapte,
sare, brînză rasă.
Se pot folosi numai dovleceii tăiață în cubulețe sau rondele.Se adaugă gălbenușurile de ou, apoi sosul alb
preparat din făină, lapte și unt, precum și albușul bătut spumă.
Se pun la cuptor cu restul de unt.
Se poate presăra brînza rasă.
Sufleul se servește cald. La fel se poate prepara sufleul de spanac,
de mazăre sau alte legume.
Sufleu de legume
SUFLEU DE LEGUME
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- o linguriță de făină plină cu vîrf
- 100 g unt
- 250 ml lapte
- 4 ouă
- legume ( mazăre, fasole verde, dovlecei )
- sare
- brînză rasă.
Mod de preparare
Se prepară un sos alb din lapte, făină și 75 g unt,
ca o ciulama care se amestecă cu gălbenușurile
de ou, cu legume fierte și scurse de apă sau făcute piure,
sare și brînză rasă sau cașcaval.
Se adaugă albușurile bătute spumă.
Se toarnă compoziția într-o formă unsă cu unt,
în așa fel încît să rămînă umplută cam pînă la 4 cm de la
marginea superioară a formei.
Se presară restul de unt, sfărîmat în bucățele.
Se pune la cuptor 20-30 de minute, cînd s-a rumenit
și a crescut bine, se servește imediat.
Sufleu de legume
SUFLEU DE LEGUME
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- o linguriță de făină plină cu vîrf
- 100 g unt
- 250 ml lapte
- 4 ouă
- legume ( mazăre, fasole verde, dovlecei )
- sare
- brînză rasă.
Mod de preparare
Se prepară un sos alb din lapte, făină și 75 g unt,
ca o ciulama care se amestecă cu gălbenușurile
de ou, cu legume fierte și scurse de apă sau făcute piure,
sare și brînză rasă sau cașcaval.
Se adaugă albușurile bătute spumă.
Se toarnă compoziția într-o formă unsă cu unt,
în așa fel încît să rămînă umplută cam pînă la 4 cm de la
marginea superioară a formei.
Se presară restul de unt, sfărîmat în bucățele.
Se pune la cuptor 20-30 de minute, cînd s-a rumenit
și a crescut bine, se servește imediat.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții