Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Ouă fierte tari + Ochiuri în apă ( romînești )
1. OUĂ FIERTE TARI
Pentru ca oul să fie fiert tare, este necesar să fie ținut
la fiert aproximativ 10 minute ( nu mai mult, căci gălbenușul
se împietrește și devine greu de digerat ).
După ce ouăle au fiiert, se ține cîteva secunde în apă rece,
pentru a se putea curăți mai ușor.
La copiii între 1 și 3 ani se dau ouă tăiate în felii, în salate
de zarzavat, cu zeamă de lămîie și puțin ulei.
2. OCHIURI ÎN APĂ ( ROMÎNEȘTI )
În apa clocotind, cu o lingură de oțet, se sparg ouăle
și se lasă pînă cînd albușul coagulează.
Se scot cu lingura de spumă, pe o farfurie întinsă, caldă.
Deasupra se pun unt topit proaspăt și puțină sare.
Ouă fierte tari + Ochiuri în apă ( romînești )
1. OUĂ FIERTE TARI
Pentru ca oul să fie fiert tare, este necesar să fie ținut
la fiert aproximativ 10 minute ( nu mai mult, căci gălbenușul
se împietrește și devine greu de digerat ).
După ce ouăle au fiiert, se ține cîteva secunde în apă rece,
pentru a se putea curăți mai ușor.
La copiii între 1 și 3 ani se dau ouă tăiate în felii, în salate
de zarzavat, cu zeamă de lămîie și puțin ulei.
2. OCHIURI ÎN APĂ ( ROMÎNEȘTI )
În apa clocotind, cu o lingură de oțet, se sparg ouăle
și se lasă pînă cînd albușul coagulează.
Se scot cu lingura de spumă, pe o farfurie întinsă, caldă.
Deasupra se pun unt topit proaspăt și puțină sare.
Ouă cleioase cu spanac
1. OUĂ CLEIOASE
Ouăle cleioase au albușul bine închegat iar gălbenușul
numai pe jumătate.
Pentru prepararea lor se folosesc aceleași metode
ca și pentru ouăle moi, numai că se lasă la fiert
4-5 minute.
Ele se servesc simple, cu puțină sare, sau cu
diferite sosuri calde : sos alb, sos Bechamel sau de roșii.
2. OUĂ CLEIOASE CU SPANAC
Cantitățile necesare pentru 2 porții
- două ouă
- 250 g spanac fiert și tocat mărunt
- 125 g măcriș
- 50 g unt
- 1/4 sos de Bechamel
- 50 g smîntînă
- 30 g șvaițer ras sau cașcaval.
Mod de preparare
Se fierb ouăle 6 minute în apă clocotită, apoi se clătesc
în apă rece și se curăță de coajă.
Măcrișul, spălat și șters cu o cîrpă curată, se înăbușă în unt.
Se adaugă spanacul fiert și tocat .
Se fierbe încet, pînă se evaporă apa.
Se adaugă sare, o lingură de smîntînă și se scufundă
ouăle în acest piure.
Deasupra se toarnă sos Bechamel, se presară
brînză rasă, se pun cîteva bucățele de unt și se așează
compoziția în cuptor, la foc iute, pentru a se rumeni.
Se servește cu puțin cașcaval sau șvaițer ras pe deasapra.
Ouă cleioase cu spanac
1. OUĂ CLEIOASE
Ouăle cleioase au albușul bine închegat iar gălbenușul
numai pe jumătate.
Pentru prepararea lor se folosesc aceleași metode
ca și pentru ouăle moi, numai că se lasă la fiert
4-5 minute.
Ele se servesc simple, cu puțină sare, sau cu
diferite sosuri calde : sos alb, sos Bechamel sau de roșii.
2. OUĂ CLEIOASE CU SPANAC
Cantitățile necesare pentru 2 porții
- două ouă
- 250 g spanac fiert și tocat mărunt
- 125 g măcriș
- 50 g unt
- 1/4 sos de Bechamel
- 50 g smîntînă
- 30 g șvaițer ras sau cașcaval.
Mod de preparare
Se fierb ouăle 6 minute în apă clocotită, apoi se clătesc
în apă rece și se curăță de coajă.
Măcrișul, spălat și șters cu o cîrpă curată, se înăbușă în unt.
Se adaugă spanacul fiert și tocat .
Se fierbe încet, pînă se evaporă apa.
Se adaugă sare, o lingură de smîntînă și se scufundă
ouăle în acest piure.
Deasupra se toarnă sos Bechamel, se presară
brînză rasă, se pun cîteva bucățele de unt și se așează
compoziția în cuptor, la foc iute, pentru a se rumeni.
Se servește cu puțin cașcaval sau șvaițer ras pe deasapra.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții