Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Ouă cu piure de cartofi și spanac
OUĂ CU PIURE DE CARTOFI ȘI SPANAC
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- 1/2 kg de spanac
- 1/2 kh de cartofi
- un pahar de lapte
- 30 g unt
- o lingură de făină
- 4 ouă
- sare
Mod de preparare
Se prepară piure de cartofi și separat piure de spanac,
astfel, se opărește spanacul și se scurge, se toacă mărunt cu cuțitul.
Se adaugă spanacul și se face un sos alb din făină, și puțin unt.
Se adaugă spanacul și se fierbe totul înăbușit.
Se unge o formă cu unt ( preferabil, un vas de Jena rezistent la foc ),
se întinde la fund un strat de piure de cartofi, iar deasupra un
strat subțite de piure de spanac.
Se fac adîncituri în spanac și se toarnă cîte un ou în fiecare adîncitură.
Se bagă în cuptor 10 minute.
La copiii mari, acest preparat se poate servi, pe lîngă ouă,
și cu cîrnați proaspeși, fierți separat și puși deasupra spanacului.
Ouă cu piure de cartofi și spanac
OUĂ CU PIURE DE CARTOFI ȘI SPANAC
Cantitățile necesare pentru 4 porții
- 1/2 kg de spanac
- 1/2 kh de cartofi
- un pahar de lapte
- 30 g unt
- o lingură de făină
- 4 ouă
- sare
Mod de preparare
Se prepară piure de cartofi și separat piure de spanac,
astfel, se opărește spanacul și se scurge, se toacă mărunt cu cuțitul.
Se adaugă spanacul și se face un sos alb din făină, și puțin unt.
Se adaugă spanacul și se fierbe totul înăbușit.
Se unge o formă cu unt ( preferabil, un vas de Jena rezistent la foc ),
se întinde la fund un strat de piure de cartofi, iar deasupra un
strat subțite de piure de spanac.
Se fac adîncituri în spanac și se toarnă cîte un ou în fiecare adîncitură.
Se bagă în cuptor 10 minute.
La copiii mari, acest preparat se poate servi, pe lîngă ouă,
și cu cîrnați proaspeși, fierți separat și puși deasupra spanacului.
Șodou Și Cuiburi
1. ȘODOU
Cantitățile necesare
- un gălbenuș de ou foarte proaspăt
- 200 ml lapte
- două lingurițe de zahăr
Mod de preparare
Se freacă gălbenușul cu zahărul și se adaugă
lapte călduț, după ce a fiert și lăsat să se răcească.
Se bate bine. Se dă copiilor slab nutriți, anemici sau în
caz de tise uscată, fiind ușor emolient pentru faringe.
Nu se copiilor cu tendință la alegie.
2. Cuiburi
Se face o mămăliguță pripită, fiartă în lapte
sau în lapte îndoit cu apă.
se încorporează puțin unr ( 30 g ), se unge o formă cu
unt ( de preferință o formă din sticlă rezistentă la foc ),
în care se toarnă mămăligă.
Cu o lingură de lemn se fac 4-6 cuiburi și se sparge
înăuntru cîte un ou proaspăt.
Se pun în cuptor la foc potrivit, pînă se prin albușurile.
Se servesc cu smîntînă.
Șodou Și Cuiburi
1. ȘODOU
Cantitățile necesare
- un gălbenuș de ou foarte proaspăt
- 200 ml lapte
- două lingurițe de zahăr
Mod de preparare
Se freacă gălbenușul cu zahărul și se adaugă
lapte călduț, după ce a fiert și lăsat să se răcească.
Se bate bine. Se dă copiilor slab nutriți, anemici sau în
caz de tise uscată, fiind ușor emolient pentru faringe.
Nu se copiilor cu tendință la alegie.
2. Cuiburi
Se face o mămăliguță pripită, fiartă în lapte
sau în lapte îndoit cu apă.
se încorporează puțin unr ( 30 g ), se unge o formă cu
unt ( de preferință o formă din sticlă rezistentă la foc ),
în care se toarnă mămăligă.
Cu o lingură de lemn se fac 4-6 cuiburi și se sparge
înăuntru cîte un ou proaspăt.
Se pun în cuptor la foc potrivit, pînă se prin albușurile.
Se servesc cu smîntînă.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții