Lapte de Pasăre





LAPTE DE PASĂRE



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 400 ml lapte
- două ouă
- două linguri de zahăr
- o linguriță de făină
- zahăr vanilat.




Mod de preparare


Laptele se pune la fiert, se bate albușul spumă, pînă cînd se
ține singur de tel, se adaugă o linguriță de zahăr, bătînd încet.
Se ia cîte o lingură de albuș și se pune în laptele clocotind.
Se fierbe întorcînd albușul pe o parte și pe cealaltă, însă nu mai
mult de un minut.
Găluștele formate astfel se scot cu o spumieră și se pun într-un castron.
După ce au fiert toate găluștele, se strecoară laptele rămas.
Se freacă bine gălbenușul cu restul de zahăr, se adaugă făina și se subțiază
cu lapte strecurat, turnat puțin cîte puțin.
Se pune această cremă la fiert la foc slab, amestecînd mereu pînă începe să
se îngroașe.
Se ia de pe foc, se adaugă zahăr vanilat și se toarnă printre găluște, fără a le acoperi.
Se poate garnisi cu zahăr ars, turnat pe deasupra, ceea ce-i dă mai bună aromă.






Lapte de Pasăre





LAPTE DE PASĂRE



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 400 ml lapte
- două ouă
- două linguri de zahăr
- o linguriță de făină
- zahăr vanilat.




Mod de preparare


Laptele se pune la fiert, se bate albușul spumă, pînă cînd se
ține singur de tel, se adaugă o linguriță de zahăr, bătînd încet.
Se ia cîte o lingură de albuș și se pune în laptele clocotind.
Se fierbe întorcînd albușul pe o parte și pe cealaltă, însă nu mai
mult de un minut.
Găluștele formate astfel se scot cu o spumieră și se pun într-un castron.
După ce au fiert toate găluștele, se strecoară laptele rămas.
Se freacă bine gălbenușul cu restul de zahăr, se adaugă făina și se subțiază
cu lapte strecurat, turnat puțin cîte puțin.
Se pune această cremă la fiert la foc slab, amestecînd mereu pînă începe să
se îngroașe.
Se ia de pe foc, se adaugă zahăr vanilat și se toarnă printre găluște, fără a le acoperi.
Se poate garnisi cu zahăr ars, turnat pe deasupra, ceea ce-i dă mai bună aromă.






Budincă de Brînză de Vaci





BUDINCĂ DE BRÎNZĂ DE VACI



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 200 g brînză de vaci
- două ouă
- 20 g unt
- 50 g zahăr
- un vîrf de cuțit de zahăr  vanilat
- 200 ml lapte
- 50 g făină



 Mod de preparare


Se prepară un sos alb cu făină, untul și laptele
și se lasă la rece.
Brînza de vaci se trece prin sită și se amestecă
în sosul alb, răcit, împreună cu zahărul vanilat,
gălbenușul de ou și albușul bătut spumă.
Compoziția se toarnă într-o formă tapetată cu făină
și se pune la cuptor 30 de minute.
Se servește cu zahăr pudră deasupra.
În loc de sos alb, se poate prepara griș cu lapte,
care se amestecă cu brînza, oul și zahărul.
Se coace la fel.





Budincă de Brînză de Vaci





BUDINCĂ DE BRÎNZĂ DE VACI



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 200 g brînză de vaci
- două ouă
- 20 g unt
- 50 g zahăr
- un vîrf de cuțit de zahăr  vanilat
- 200 ml lapte
- 50 g făină



 Mod de preparare


Se prepară un sos alb cu făină, untul și laptele
și se lasă la rece.
Brînza de vaci se trece prin sită și se amestecă
în sosul alb, răcit, împreună cu zahărul vanilat,
gălbenușul de ou și albușul bătut spumă.
Compoziția se toarnă într-o formă tapetată cu făină
și se pune la cuptor 30 de minute.
Se servește cu zahăr pudră deasupra.
În loc de sos alb, se poate prepara griș cu lapte,
care se amestecă cu brînza, oul și zahărul.
Se coace la fel.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții