Prăjituri cu Fructe




PRĂJITURI CU FRUCTE



Cantitățile necesare



- 200 g făină
- 150 g unt
- 150 g zahăr
- două ouă
- puțin praf de copt sau bicarbonat
- fructe de sezon: vișine sau cireșe, prune curățate de sîmburi etc.




Mod de preparare


Se prepară un aluat frecînd untul cu zahărul pudră,
cele două gălbenușuri și praful de copt dizolvat
în puțină zeamă de lămîie.
Se adaugă făină și albușul bătut spumă.
Se unge tava cu ulei sau unt și se presară cu făină.
Se toarnă aluatul.
Deasupra se pun fructele curățate, care au fost lăsate
1/2 oră presărate cu puțin zahăr și apoi stoarse.
Compoziția se coace la foc potrivit la început, pînă
crește, apoi mai tare, ca să rumenească.




Prăjituri cu Fructe




PRĂJITURI CU FRUCTE



Cantitățile necesare



- 200 g făină
- 150 g unt
- 150 g zahăr
- două ouă
- puțin praf de copt sau bicarbonat
- fructe de sezon: vișine sau cireșe, prune curățate de sîmburi etc.




Mod de preparare


Se prepară un aluat frecînd untul cu zahărul pudră,
cele două gălbenușuri și praful de copt dizolvat
în puțină zeamă de lămîie.
Se adaugă făină și albușul bătut spumă.
Se unge tava cu ulei sau unt și se presară cu făină.
Se toarnă aluatul.
Deasupra se pun fructele curățate, care au fost lăsate
1/2 oră presărate cu puțin zahăr și apoi stoarse.
Compoziția se coace la foc potrivit la început, pînă
crește, apoi mai tare, ca să rumenească.




Tort de Mere Glasate




TORT DE MERE GLASATE



Cantitățile necesare


- 5-6 mere potrivit de mari
- 3 ouă
- 5 liguri de zahăr
- 3 linguri de făină
- puțin praf de copt
- 30 g unt
- dulceață de vișine.



Mod de preparare


Merele se curăță de coajă și se scobesc de căsuța de semințe.
Se umplu cu cîteva boabe de dulceață de vișine.
Forma de chec sau cozonac, sau orice altă formă, se unge cu unt
și deasupra se pune un strat de zahăr ( 2-3 linguri ),
care se caramelizează.
Se pun la cuptor să se coacă.
Cînd sunt aproape coapte, se toarnă deasupra un aluat preparat astfel:
se bat cele trei ouă cu 3 linguri de zahăr pînă se obține un șodo gros.
Se adaugă cîte puțină făină, amestecînd ( încet ), precum și zahărul
vanilat amestecat cu puțin praf de copt.
Se pune în cuptor, la foc potrivit.
După ce s-a rumenit, se răstoarnă pe o tavă întinsă și se taie în pătrățele,
conținînd fiecare cîte un măr întrg.
Se servește cu frică bătută, deasupra.



Tort de Mere Glasate




TORT DE MERE GLASATE



Cantitățile necesare


- 5-6 mere potrivit de mari
- 3 ouă
- 5 liguri de zahăr
- 3 linguri de făină
- puțin praf de copt
- 30 g unt
- dulceață de vișine.



Mod de preparare


Merele se curăță de coajă și se scobesc de căsuța de semințe.
Se umplu cu cîteva boabe de dulceață de vișine.
Forma de chec sau cozonac, sau orice altă formă, se unge cu unt
și deasupra se pune un strat de zahăr ( 2-3 linguri ),
care se caramelizează.
Se pun la cuptor să se coacă.
Cînd sunt aproape coapte, se toarnă deasupra un aluat preparat astfel:
se bat cele trei ouă cu 3 linguri de zahăr pînă se obține un șodo gros.
Se adaugă cîte puțină făină, amestecînd ( încet ), precum și zahărul
vanilat amestecat cu puțin praf de copt.
Se pune în cuptor, la foc potrivit.
După ce s-a rumenit, se răstoarnă pe o tavă întinsă și se taie în pătrățele,
conținînd fiecare cîte un măr întrg.
Se servește cu frică bătută, deasupra.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții