Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Plăcinta cu Brînză de Vaci
PLĂCINTĂ CU BRÎNZĂ DE VACI
Cantitățile necesare pentru 10 porții
- 500 g brînză de vaci proaspătă
- 3 ouă
- un praf de vanilie
- 1/2 pachet praf de copt
- 200 g unt
- 20 g griș
- 200 ml lapte
- 200 g zahăr
- 500 g făină
- un vîrf de cuțit de bicarbonat de sodiu
- 100 ml iaurt sau sifon.
Mod de preparare
Se prepară griș cu lapte gros și dulce după gust.
Se lasă să se răcească și se amestecă cu brînză
și cu două gălbenușuri.
În compoziție se pune și un vîrf de cuțit de bicarbonat
de sodiu dizolvat în zeamă de lămîie.
Cele două albușuri se bat spumă și se pun la rece.
Separat, se prepară aluatul, se freacă unt cu zahăr,
se adaugă cel de-al treilea ou întreg, praful de copt
dizolvat în puțin oțet sau suc de lămîie, la urmă se pune o ceașcă
mare de sifon sau iaurt,precum și făina, turnată toată odată.
Se frămîntă bine pe planșetă aluatul, care nu trebuie să fie prea tare.
Se taie în două bucăți.
Din prima bucată se întinde o foaie cît fundul tăvii de copt, care va
fi unsă în prealabil.
Se acoperă cu toată compozitia de brînză peste care se toarnă
jumătate din albușul bătut spumă.
Apoi se pune a doua foaie.
Se unge cu restul de albuș și se bagă în cuptor.
Plăcinta cu Brînză de Vaci
PLĂCINTĂ CU BRÎNZĂ DE VACI
Cantitățile necesare pentru 10 porții
- 500 g brînză de vaci proaspătă
- 3 ouă
- un praf de vanilie
- 1/2 pachet praf de copt
- 200 g unt
- 20 g griș
- 200 ml lapte
- 200 g zahăr
- 500 g făină
- un vîrf de cuțit de bicarbonat de sodiu
- 100 ml iaurt sau sifon.
Mod de preparare
Se prepară griș cu lapte gros și dulce după gust.
Se lasă să se răcească și se amestecă cu brînză
și cu două gălbenușuri.
În compoziție se pune și un vîrf de cuțit de bicarbonat
de sodiu dizolvat în zeamă de lămîie.
Cele două albușuri se bat spumă și se pun la rece.
Separat, se prepară aluatul, se freacă unt cu zahăr,
se adaugă cel de-al treilea ou întreg, praful de copt
dizolvat în puțin oțet sau suc de lămîie, la urmă se pune o ceașcă
mare de sifon sau iaurt,precum și făina, turnată toată odată.
Se frămîntă bine pe planșetă aluatul, care nu trebuie să fie prea tare.
Se taie în două bucăți.
Din prima bucată se întinde o foaie cît fundul tăvii de copt, care va
fi unsă în prealabil.
Se acoperă cu toată compozitia de brînză peste care se toarnă
jumătate din albușul bătut spumă.
Apoi se pune a doua foaie.
Se unge cu restul de albuș și se bagă în cuptor.
Papanași Fierți
PAPANAȘI FIERȚI
Cantitățile necesare pentru 2 porții
- 100 g brînză de vaci
- un ou
- o linguriță de unt
- o linguriță de griș
- o lingură de smîntînă
- o lingură de zahăr pudră
- puțină sare.
Mod de preparare
Se amestecă bine brînză de vaci cu gălbenușul de ou
și apoi se adaugă grișul, frecînd tot timpul.
La urmă se încorporează albușul, bătut spumă.
Din această compoziție se toarnă cu lingura, în apa
clocotită cu sare, găluști de mărime potrivită.
Se fierb papanașii 5-10 minute, pînă se ridică la
surafață, apoi se scurg și se servesc calzi, cu smîntînă,
unt și zahăr pudră.
Pentru copiii începînd cu vîrsta de 8 luni pot constitui
o masă de seară, alături de un pahar cu lapte.
Celor mai mari li se servesc la desert.
Papanași Fierți
PAPANAȘI FIERȚI
Cantitățile necesare pentru 2 porții
- 100 g brînză de vaci
- un ou
- o linguriță de unt
- o linguriță de griș
- o lingură de smîntînă
- o lingură de zahăr pudră
- puțină sare.
Mod de preparare
Se amestecă bine brînză de vaci cu gălbenușul de ou
și apoi se adaugă grișul, frecînd tot timpul.
La urmă se încorporează albușul, bătut spumă.
Din această compoziție se toarnă cu lingura, în apa
clocotită cu sare, găluști de mărime potrivită.
Se fierb papanașii 5-10 minute, pînă se ridică la
surafață, apoi se scurg și se servesc calzi, cu smîntînă,
unt și zahăr pudră.
Pentru copiii începînd cu vîrsta de 8 luni pot constitui
o masă de seară, alături de un pahar cu lapte.
Celor mai mari li se servesc la desert.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții