Budincă de Orez cu Lapte




BUDINCĂ DE OREZ CU LAPTE



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 50 g orez
- 500 ml lapte
- 30 g zahăr
- 10 g unt


Mod de preparare


Se fierbe orezul în laptele care clocotește , la foc mic,
amestecînd mereu.
Zahărul se freacă cu untul, adăugînd treptat
gălbenușurile, coaja rasă de lămîie și la urmă
albușul bătit spumă.
După ce orezul s-a răcit, se amestecă cu această
compoziție și se toarnă într-o formă tapetată cu pesmet.
Se pune în cuptor la foc iute, pentru a se rumeni.
Această budincă se poate servi pudrată cu zahăr sau cu sirop
de vișine.
La fel se prepară și budincă de griș, de tăiței și alte făinoase.






Budincă de Orez cu Lapte




BUDINCĂ DE OREZ CU LAPTE



Cantitățile necesare pentru 4 porții



- 50 g orez
- 500 ml lapte
- 30 g zahăr
- 10 g unt


Mod de preparare


Se fierbe orezul în laptele care clocotește , la foc mic,
amestecînd mereu.
Zahărul se freacă cu untul, adăugînd treptat
gălbenușurile, coaja rasă de lămîie și la urmă
albușul bătit spumă.
După ce orezul s-a răcit, se amestecă cu această
compoziție și se toarnă într-o formă tapetată cu pesmet.
Se pune în cuptor la foc iute, pentru a se rumeni.
Această budincă se poate servi pudrată cu zahăr sau cu sirop
de vișine.
La fel se prepară și budincă de griș, de tăiței și alte făinoase.






Găluște de Cartofi cu Prune





GĂLUȘTE DE CARTOFI CU PRUNE



Cantitățile necesare



- 1/2 kg de cartofi
- o lingură de făină
- 80 g unt
- o lingură de pesmet pisat
- un ou
- o linguriță de griș
- o linguriță de zahăr pudră
- scorțișoară pisată



Mod de preparare


Cartofi fierți în coajă se curăță și se dau prin
mașina de tocat.
Se amestecă cu ou, făină, griș, puțină sare și puțin zahăr.
Se frămîntă aluatul, se face un sol gros de 3-4 cm.
Se taie felii de 1 cm grosime.
Fiecare felie se întinde cu mîna și se îmbracă
cîte o prună spălată, ștearsă și fără sîmbure.
Se poate pune puțin zahăr în lucul sîmburelui.
Găluștele se fierb în apă clocotită cu sare.
Apoi se rumenește pesmetul în unt și se pun
găluștele în acest pesmet, întorcîdu-le pe toate părțile.
Se servesc fierbinți, presărate cu zahăr și scorțișoară






Găluște de Cartofi cu Prune





GĂLUȘTE DE CARTOFI CU PRUNE



Cantitățile necesare



- 1/2 kg de cartofi
- o lingură de făină
- 80 g unt
- o lingură de pesmet pisat
- un ou
- o linguriță de griș
- o linguriță de zahăr pudră
- scorțișoară pisată



Mod de preparare


Cartofi fierți în coajă se curăță și se dau prin
mașina de tocat.
Se amestecă cu ou, făină, griș, puțină sare și puțin zahăr.
Se frămîntă aluatul, se face un sol gros de 3-4 cm.
Se taie felii de 1 cm grosime.
Fiecare felie se întinde cu mîna și se îmbracă
cîte o prună spălată, ștearsă și fără sîmbure.
Se poate pune puțin zahăr în lucul sîmburelui.
Găluștele se fierb în apă clocotită cu sare.
Apoi se rumenește pesmetul în unt și se pun
găluștele în acest pesmet, întorcîdu-le pe toate părțile.
Se servesc fierbinți, presărate cu zahăr și scorțișoară






Postare

  ANPC Termeni și Condiții