Budincă de Fructe




BUDINCĂ DE FRUNTE




Cantitățile necesare


- 200 g făină
- 74 g unt ( topit )
- un praf de sare
- 3 mere
- 1/2 pahar de fructe zaharisite
- 100 g stafide
- 100 g zahăr
- 10 g scorțișoară
- coajă rasă de la lamîie și portocală
- nucușoară pisată.



Mod de preparare


Se frămîntă un aluat din făină, unt, sare și apă cît cuprinde.
Aluatul nu trebuie să fie prea tare.
Într-o formă de budincă, unsă cu unt, se întinde 2/3 din aluat.
Deasupra se pune un amestec din felii de mere curățate de coajă
și semințe, fructe zaharisite tăiate mărunt, stafide care au fost
ținute în apă rece, coaja de lămîie și de portocală rasă, zahăr,
nucușoară și scorțișoară.
Se acoperă totul cu o foaie din restul de aluat, se înțeapă
cu furculița din loc în loc și se pune la cuptor la foc potrivit
aproximativ 30-40 de minute




Budincă de Fructe




BUDINCĂ DE FRUNTE




Cantitățile necesare


- 200 g făină
- 74 g unt ( topit )
- un praf de sare
- 3 mere
- 1/2 pahar de fructe zaharisite
- 100 g stafide
- 100 g zahăr
- 10 g scorțișoară
- coajă rasă de la lamîie și portocală
- nucușoară pisată.



Mod de preparare


Se frămîntă un aluat din făină, unt, sare și apă cît cuprinde.
Aluatul nu trebuie să fie prea tare.
Într-o formă de budincă, unsă cu unt, se întinde 2/3 din aluat.
Deasupra se pune un amestec din felii de mere curățate de coajă
și semințe, fructe zaharisite tăiate mărunt, stafide care au fost
ținute în apă rece, coaja de lămîie și de portocală rasă, zahăr,
nucușoară și scorțișoară.
Se acoperă totul cu o foaie din restul de aluat, se înțeapă
cu furculița din loc în loc și se pune la cuptor la foc potrivit
aproximativ 30-40 de minute




Baclava





BACLAVA



Mod de preparare


Aceasi plăcintă ca mai sus   
numai că în loc de brînză se umple cu nucă pisată,
amestecată cu zahăr și coajă de lămîie,
umplutura fiind pusă în strat mai gros.
Se recomandă copiilor mai mari de 3 ani,
nuca fiind mai greu de digerat.








Baclava





BACLAVA



Mod de preparare


Aceasi plăcintă ca mai sus   
numai că în loc de brînză se umple cu nucă pisată,
amestecată cu zahăr și coajă de lămîie,
umplutura fiind pusă în strat mai gros.
Se recomandă copiilor mai mari de 3 ani,
nuca fiind mai greu de digerat.








Postare

  ANPC Termeni și Condiții