Sos cu Unt




SOS CU UNT

( o porție = 10 g )

Ingrediente

- Unt 10 g
- suc de lămîie 2 ml

Mod de preparare


Untul proaspăt se freacă bine sau se freacă
cu telul, pînă se înmoaie.
Amestecînd continuu, adăugăm cîte puțin suc
de lămîie.
Este indicat la rasoluri, chifteluțe de carne,
sau paste ori legume fierte înăbușit.

Calorii    77/porție





Sos cu Unt




SOS CU UNT

( o porție = 10 g )

Ingrediente

- Unt 10 g
- suc de lămîie 2 ml

Mod de preparare


Untul proaspăt se freacă bine sau se freacă
cu telul, pînă se înmoaie.
Amestecînd continuu, adăugăm cîte puțin suc
de lămîie.
Este indicat la rasoluri, chifteluțe de carne,
sau paste ori legume fierte înăbușit.

Calorii    77/porție





Sos de Mărar




SOS DE MĂRAR

( 2 porții x 80 g )

Ingrediente


- Bulion de oase degresat 150 ml
- făină 10 g
- smîntînă 20 g
- sare 2 g
- mărar verde tocat 20 g


Mod de preparare


Se pune la fiert bulion de oase vezi rețeta și,
cînd clocotește, se adaugă făina, subțiată tot
în puțin bulion de oase.
Se fierbe la foc mic 15 minute, apoi se adaugă
sarea și mărarul tocat fin și se mai dă un clocot.
Se servește cu smîntînă, lîngă perișoare cu carne
sau rasol.
Se poate pregăti și fără smîntînă.


Calorii    60/porție



Sos de Mărar




SOS DE MĂRAR

( 2 porții x 80 g )

Ingrediente


- Bulion de oase degresat 150 ml
- făină 10 g
- smîntînă 20 g
- sare 2 g
- mărar verde tocat 20 g


Mod de preparare


Se pune la fiert bulion de oase vezi rețeta și,
cînd clocotește, se adaugă făina, subțiată tot
în puțin bulion de oase.
Se fierbe la foc mic 15 minute, apoi se adaugă
sarea și mărarul tocat fin și se mai dă un clocot.
Se servește cu smîntînă, lîngă perișoare cu carne
sau rasol.
Se poate pregăti și fără smîntînă.


Calorii    60/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții