Sos cu Brînză Rasă



SOS CU BRÎNZĂ RASĂ

( o porție = 100 g )

Ingrediente


- Făină 5 g
- lapte 100 ml
- suc de lămîie 1 ml
- verdeață 5 g
- sare 1 g
- brînză rasă 10 - 15 g

Mod de preparare

Se prepară un sos alb vezi rețeta aici.
Acestui sos, fierbinte, i se adaugă 2
lingurițe de brînză rasă ( telemea sau
de vacă ), care se lasă să se topească.
Dacă e pregătit cu brînză de vaci se poate
da de la 7 luni, cu telemea se servește
după un an.

Calorii   130 - 150/porție




Sos cu Brînză Rasă



SOS CU BRÎNZĂ RASĂ

( o porție = 100 g )

Ingrediente


- Făină 5 g
- lapte 100 ml
- suc de lămîie 1 ml
- verdeață 5 g
- sare 1 g
- brînză rasă 10 - 15 g

Mod de preparare

Se prepară un sos alb vezi rețeta aici.
Acestui sos, fierbinte, i se adaugă 2
lingurițe de brînză rasă ( telemea sau
de vacă ), care se lasă să se topească.
Dacă e pregătit cu brînză de vaci se poate
da de la 7 luni, cu telemea se servește
după un an.

Calorii   130 - 150/porție




Sos cu Unt




SOS CU UNT

( o porție = 10 g )

Ingrediente

- Unt 10 g
- suc de lămîie 2 ml

Mod de preparare


Untul proaspăt se freacă bine sau se freacă
cu telul, pînă se înmoaie.
Amestecînd continuu, adăugăm cîte puțin suc
de lămîie.
Este indicat la rasoluri, chifteluțe de carne,
sau paste ori legume fierte înăbușit.

Calorii    77/porție





Sos cu Unt




SOS CU UNT

( o porție = 10 g )

Ingrediente

- Unt 10 g
- suc de lămîie 2 ml

Mod de preparare


Untul proaspăt se freacă bine sau se freacă
cu telul, pînă se înmoaie.
Amestecînd continuu, adăugăm cîte puțin suc
de lămîie.
Este indicat la rasoluri, chifteluțe de carne,
sau paste ori legume fierte înăbușit.

Calorii    77/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții