Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sos Caramel
SOS CARAMEL
( 4 porții x 60 g )
Ingrediente
- Lapte 200 ml
- zahăr 50 g
- făină ( simplă sau rumenită ) ori zeamil 10 g
Mod de preparare
Se pune zahărul într-o cratiță curată, la foc
slab și se lasă pînă se caramelizează ușor.
Se adaugă puțină apă și se fierbe pînă cînd
zahărul se dizolvă complet.
Se adaugă laptele, iar făina se desface separat
în puțin lapte rece și se pune peste laptele care fierbe.
Se continuă fierberea, pînă cînd preparatul se îngroașă.
Laptele poate fi înlocuit cu apă.
Sosul caramel se adaugă la budinci și fructe.
Calorii 90/porție
Sos Caramel
SOS CARAMEL
( 4 porții x 60 g )
Ingrediente
- Lapte 200 ml
- zahăr 50 g
- făină ( simplă sau rumenită ) ori zeamil 10 g
Mod de preparare
Se pune zahărul într-o cratiță curată, la foc
slab și se lasă pînă se caramelizează ușor.
Se adaugă puțină apă și se fierbe pînă cînd
zahărul se dizolvă complet.
Se adaugă laptele, iar făina se desface separat
în puțin lapte rece și se pune peste laptele care fierbe.
Se continuă fierberea, pînă cînd preparatul se îngroașă.
Laptele poate fi înlocuit cu apă.
Sosul caramel se adaugă la budinci și fructe.
Calorii 90/porție
Sos de Fructe
SOS DE FRUCTE
( 2 porții x 80 g )
Ingrediente
- Fructe ( mere, vișine sau caise ) 200 g
- făină 5 g
- unt 5 g
- zahăr 5 g
Mod de preparare
Jumătate din cantitate de mere se pune la fiert,
cu coajă și miez.
Zeama obținută se strecoară și în ea se adaugă
făină ( diluată în prealabil cu puțină apă rece ),
zahărul și untul.
Se dau cîteva clocote, pînă cînd se obține un sos
de consistența dorită.
Înainte de servire se rade cantitatea de mere păstrate
crude, care apoi se stoarce prin tifon.
Zeama obținută se adaugă la sos, în momentul servirii,
pentru a păstra vitaminele.
La fel se prepară și sosul de vișine sau de caise.
Acest sos de fructe se servește la fripturi sau rasoluri.
Este indicat mai ales în convalescență după hepatită,
în nefrite, la distrofici peste 9 luni.
Calorii 90/porție
Sos de Fructe
SOS DE FRUCTE
( 2 porții x 80 g )
Ingrediente
- Fructe ( mere, vișine sau caise ) 200 g
- făină 5 g
- unt 5 g
- zahăr 5 g
Mod de preparare
Jumătate din cantitate de mere se pune la fiert,
cu coajă și miez.
Zeama obținută se strecoară și în ea se adaugă
făină ( diluată în prealabil cu puțină apă rece ),
zahărul și untul.
Se dau cîteva clocote, pînă cînd se obține un sos
de consistența dorită.
Înainte de servire se rade cantitatea de mere păstrate
crude, care apoi se stoarce prin tifon.
Zeama obținută se adaugă la sos, în momentul servirii,
pentru a păstra vitaminele.
La fel se prepară și sosul de vișine sau de caise.
Acest sos de fructe se servește la fripturi sau rasoluri.
Este indicat mai ales în convalescență după hepatită,
în nefrite, la distrofici peste 9 luni.
Calorii 90/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții