Lapte Praf Integral ( Rarăul, Mureșul, Suceveana ) - 1 L




LAPTE PRAF ( RARĂUL, MUREȘUL, SUCEVEANA ) - 1 L



Ingrediente

- Lapte praf 125 g
- apă ( mucilagiu de orez 3% ) 900 ml
- zahăr 50 - 70 g

Mod de preparare

Pulberea de lapte ( 6 - 7 lingurițe rase la 100 ml lichid de
diluție) se dizolvă în puțină apă ( mucilagiu de orez ),
apoi se adaugă restul lichidului de diluție și se fierbe
întocmai ca laptele de vacă.
La sfîrșit se zaharează.


Calorii   87/100 g ( cu zahăr 5% )



Lapte Praf Integral ( Rarăul, Mureșul, Suceveana ) - 1 L




LAPTE PRAF ( RARĂUL, MUREȘUL, SUCEVEANA ) - 1 L



Ingrediente

- Lapte praf 125 g
- apă ( mucilagiu de orez 3% ) 900 ml
- zahăr 50 - 70 g

Mod de preparare

Pulberea de lapte ( 6 - 7 lingurițe rase la 100 ml lichid de
diluție) se dizolvă în puțină apă ( mucilagiu de orez ),
apoi se adaugă restul lichidului de diluție și se fierbe
întocmai ca laptele de vacă.
La sfîrșit se zaharează.


Calorii   87/100 g ( cu zahăr 5% )



Sos Caramel




SOS CARAMEL

( 4 porții x 60 g )

Ingrediente


- Lapte 200 ml
- zahăr 50 g
- făină ( simplă sau rumenită ) ori zeamil 10 g


Mod de preparare

Se pune zahărul într-o cratiță curată, la foc
slab și se lasă pînă se caramelizează ușor.
Se adaugă puțină apă și se fierbe pînă cînd
zahărul se dizolvă complet.
Se adaugă laptele, iar făina se desface separat
în puțin lapte rece și se pune peste laptele care fierbe.
Se continuă fierberea, pînă cînd preparatul se îngroașă.
Laptele poate fi înlocuit cu apă.
Sosul caramel se adaugă la budinci și fructe.


Calorii    90/porție



Sos Caramel




SOS CARAMEL

( 4 porții x 60 g )

Ingrediente


- Lapte 200 ml
- zahăr 50 g
- făină ( simplă sau rumenită ) ori zeamil 10 g


Mod de preparare

Se pune zahărul într-o cratiță curată, la foc
slab și se lasă pînă se caramelizează ușor.
Se adaugă puțină apă și se fierbe pînă cînd
zahărul se dizolvă complet.
Se adaugă laptele, iar făina se desface separat
în puțin lapte rece și se pune peste laptele care fierbe.
Se continuă fierberea, pînă cînd preparatul se îngroașă.
Laptele poate fi înlocuit cu apă.
Sosul caramel se adaugă la budinci și fructe.


Calorii    90/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții