Sos de Maioneză




SOS DE MAIONEZĂ

( aproximativ 300 g = 10 porții )

Ingrediente

- Gălbenuș de ou 1 - 2 buc
- ulei 150 ml
- zeamă de lămîie 5 ml




Mod de preparare


Un gălbenuș se freacă cu uleiul, turnat picătură cu
picătură, la început.
Cînd se leagă, cantitatea de ulei se poate mări.
Din cînd în cînd, se adaugă zeamă de lămîie.
Se poate prepara și cu un gălbenuș fiert și unul crud.
În acest caz, se freacă întîi gălbenușul fiert, apoi
cel crud și se mărește cantitatea de ulei.
Dacă maioneza se taie, se adaugă cîteva picături
de apă rece și se amestecă continuu.
Pentru reușita unei maioneze trebuie ca ingredientele
folosite să aibă aceași temperatură.
Nu se servește copiilor sub un an.


Calorii    cca.  150/porție






Sos de Maioneză




SOS DE MAIONEZĂ

( aproximativ 300 g = 10 porții )

Ingrediente

- Gălbenuș de ou 1 - 2 buc
- ulei 150 ml
- zeamă de lămîie 5 ml




Mod de preparare


Un gălbenuș se freacă cu uleiul, turnat picătură cu
picătură, la început.
Cînd se leagă, cantitatea de ulei se poate mări.
Din cînd în cînd, se adaugă zeamă de lămîie.
Se poate prepara și cu un gălbenuș fiert și unul crud.
În acest caz, se freacă întîi gălbenușul fiert, apoi
cel crud și se mărește cantitatea de ulei.
Dacă maioneza se taie, se adaugă cîteva picături
de apă rece și se amestecă continuu.
Pentru reușita unei maioneze trebuie ca ingredientele
folosite să aibă aceași temperatură.
Nu se servește copiilor sub un an.


Calorii    cca.  150/porție






Sos de Lămîie




SOS DE LĂMÎIE

( o porție = 15 g )

Ingrediente


- Ulei 5 ml
- zeamă de lămîie 5 ml
- apă 5 ml
- sare 1 g
- verdeață 5 g


Mod de preparare


Verdeața se toacă mărunt și apoi se amestecă
totul într-o ceașcă.
Se servește la salate de crudități, mai ales la hepatici.


Calorii    50/porție



Sos de Lămîie




SOS DE LĂMÎIE

( o porție = 15 g )

Ingrediente


- Ulei 5 ml
- zeamă de lămîie 5 ml
- apă 5 ml
- sare 1 g
- verdeață 5 g


Mod de preparare


Verdeața se toacă mărunt și apoi se amestecă
totul într-o ceașcă.
Se servește la salate de crudități, mai ales la hepatici.


Calorii    50/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții