Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sos de Maioneză Dietetic
SOS DE MAIONEZĂ DIETETIC
( cc. 250 g = 4 porții )
Ingrediente
- Ulei 15 ml
- făină 5 g
- gălbenuș ou 1 buc
- lapte îndoit cu apă 200 ml
- sare 6 g
- suc de lămîie 5 ml
Mod de preparare
Se fierbe făina în laptele îndoit cu apă și cu sare,
pînă se obține un sos gros.
Se răcește, se freacă gălbenușul de ou cu cîte
puțin din sosul preparat, iar apoi se încorporează
încetul cu încetul uleiul.
La urmă, se adaugă zeama de lămîie în picături,
frecînd tot timpul.
Se servește lîngă rasoluri, sau la salate de legume.
Acest sos se poate da copiilor începînd de la 9 luni.
Calorii 65/porție
Sos de Maioneză Dietetic
SOS DE MAIONEZĂ DIETETIC
( cc. 250 g = 4 porții )
Ingrediente
- Ulei 15 ml
- făină 5 g
- gălbenuș ou 1 buc
- lapte îndoit cu apă 200 ml
- sare 6 g
- suc de lămîie 5 ml
Mod de preparare
Se fierbe făina în laptele îndoit cu apă și cu sare,
pînă se obține un sos gros.
Se răcește, se freacă gălbenușul de ou cu cîte
puțin din sosul preparat, iar apoi se încorporează
încetul cu încetul uleiul.
La urmă, se adaugă zeama de lămîie în picături,
frecînd tot timpul.
Se servește lîngă rasoluri, sau la salate de legume.
Acest sos se poate da copiilor începînd de la 9 luni.
Calorii 65/porție
Sos de Maioneză
SOS DE MAIONEZĂ
( aproximativ 300 g = 10 porții )
Ingrediente
- Gălbenuș de ou 1 - 2 buc
- ulei 150 ml
- zeamă de lămîie 5 ml
Mod de preparare
Un gălbenuș se freacă cu uleiul, turnat picătură cu
picătură, la început.
Cînd se leagă, cantitatea de ulei se poate mări.
Din cînd în cînd, se adaugă zeamă de lămîie.
Se poate prepara și cu un gălbenuș fiert și unul crud.
În acest caz, se freacă întîi gălbenușul fiert, apoi
cel crud și se mărește cantitatea de ulei.
Dacă maioneza se taie, se adaugă cîteva picături
de apă rece și se amestecă continuu.
Pentru reușita unei maioneze trebuie ca ingredientele
folosite să aibă aceași temperatură.
Nu se servește copiilor sub un an.
Calorii cca. 150/porție
Sos de Maioneză
SOS DE MAIONEZĂ
( aproximativ 300 g = 10 porții )
Ingrediente
- Gălbenuș de ou 1 - 2 buc
- ulei 150 ml
- zeamă de lămîie 5 ml
Mod de preparare
Un gălbenuș se freacă cu uleiul, turnat picătură cu
picătură, la început.
Cînd se leagă, cantitatea de ulei se poate mări.
Din cînd în cînd, se adaugă zeamă de lămîie.
Se poate prepara și cu un gălbenuș fiert și unul crud.
În acest caz, se freacă întîi gălbenușul fiert, apoi
cel crud și se mărește cantitatea de ulei.
Dacă maioneza se taie, se adaugă cîteva picături
de apă rece și se amestecă continuu.
Pentru reușita unei maioneze trebuie ca ingredientele
folosite să aibă aceași temperatură.
Nu se servește copiilor sub un an.
Calorii cca. 150/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții