Iaurt ( 1 kg )




IAURT ( 1 Kg )


Ingrediente

- Lapte 1 kg
- maia de iaurt din ajun, o lingură

Mod de preparare


Laptele se fierbe, apoi se lasă să se răcească
pînă la 45 grade celsius, cînd se însămînțează
cu maiaua de iaurt din ajun, care este împrăștiată
în lapte.
Se ține apoi la temperatura de 40 - 45grade celsius
cam 4 - 5 ore ( pînă la coagulare parțială ), după
care este lăsat la temperatura obișnuită, ca să-și
termine fermentația.
Este mai bine să fie consumat după 12 ore.



Calorii    50/porție ( 100 g )


Iaurt ( 1 kg )




IAURT ( 1 Kg )


Ingrediente

- Lapte 1 kg
- maia de iaurt din ajun, o lingură

Mod de preparare


Laptele se fierbe, apoi se lasă să se răcească
pînă la 45 grade celsius, cînd se însămînțează
cu maiaua de iaurt din ajun, care este împrăștiată
în lapte.
Se ține apoi la temperatura de 40 - 45grade celsius
cam 4 - 5 ore ( pînă la coagulare parțială ), după
care este lăsat la temperatura obișnuită, ca să-și
termine fermentația.
Este mai bine să fie consumat după 12 ore.



Calorii    50/porție ( 100 g )


Urdă Preparată cu Calciu Lactic Dietetic




URDĂ PREPARATĂ CU CALCIU LACTIC DIETETIC


Ingrediente


- Lapte praf 75 g
- apă 425 ml ( 500 ml lapte vacă )
- calciu lactit 4 - 5 pastile

Mod de preparare

Se dizolvă laptele praf în apa fierbinte și se obțin
500 ml lapte ( sau se încălzește 500 ml lapte de vacă ).
Cînd laptele este fierbinte, se adaugă pastilele de lactat
de calciu dietetic.
Din acel moment, se lasă să mai fiarbă lichidul
( atenție! ) numai 1 minut.
Se lasă să se răcească 30 minute și apoi se strecoară
brînza obținută prin tifon, pentru a o separa de zer.
Are aceeași valoare nutritivă și aceleași întrebuințări
ca brînza de vaci.




Urdă Preparată cu Calciu Lactic Dietetic




URDĂ PREPARATĂ CU CALCIU LACTIC DIETETIC


Ingrediente


- Lapte praf 75 g
- apă 425 ml ( 500 ml lapte vacă )
- calciu lactit 4 - 5 pastile

Mod de preparare

Se dizolvă laptele praf în apa fierbinte și se obțin
500 ml lapte ( sau se încălzește 500 ml lapte de vacă ).
Cînd laptele este fierbinte, se adaugă pastilele de lactat
de calciu dietetic.
Din acel moment, se lasă să mai fiarbă lichidul
( atenție! ) numai 1 minut.
Se lasă să se răcească 30 minute și apoi se strecoară
brînza obținută prin tifon, pentru a o separa de zer.
Are aceeași valoare nutritivă și aceleași întrebuințări
ca brînza de vaci.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții