Papanași cu Brînză de Vaci




PAPANAȘI CU BRÎNZĂ DE VACI


( 2 porții x 80 g )


Ingrediente


- Brînză de vaci 100 g
- ou 1/2 buc
- sare 2 - 3 griș
- unt 5 g
- smîntînă 20 g
- zahăr 10 g


Mod de preparare


Brînză de vaci, trecută prin sită, se amestecă cu
grișul, sarea și oul.
Se ia cu lingura din amestec, se pun papanașii
în apa care clocotește și se fierb 10 minute în
vas acoperit.
Se scot papanașii din apă cu o paletă găurită
și, cînd sînd fierbinți, se adaugă untul și apoi
smîntînă frecată cu zahăr.


Calorii   160/porție




Papanași cu Brînză de Vaci




PAPANAȘI CU BRÎNZĂ DE VACI


( 2 porții x 80 g )


Ingrediente


- Brînză de vaci 100 g
- ou 1/2 buc
- sare 2 - 3 griș
- unt 5 g
- smîntînă 20 g
- zahăr 10 g


Mod de preparare


Brînză de vaci, trecută prin sită, se amestecă cu
grișul, sarea și oul.
Se ia cu lingura din amestec, se pun papanașii
în apa care clocotește și se fierb 10 minute în
vas acoperit.
Se scot papanașii din apă cu o paletă găurită
și, cînd sînd fierbinți, se adaugă untul și apoi
smîntînă frecată cu zahăr.


Calorii   160/porție




Spumă de Griș cu Lapte




SPUMĂ DE GRIȘ CU LAPTE


( o porție = 200 g )

Ingrediente

- Lapte 200 ml
- griș 15 g
- zahăr 15 g
- zahăr vanilat 1/8 plic

Mod de preparare


Cînd clocotește laptele se adaugă grișul
,,în ploie”, amestecînd contiuu cu telul,
4 - 5 minute.
Se adaugă zahărul și se ia compoziția de pe foc.
Se amestecă și zahărul vanilat și se bate, în
continuare, cu telul, pînă cînd spuma se umflă
și se albește.


Calorii   245/porție






Spumă de Griș cu Lapte




SPUMĂ DE GRIȘ CU LAPTE


( o porție = 200 g )

Ingrediente

- Lapte 200 ml
- griș 15 g
- zahăr 15 g
- zahăr vanilat 1/8 plic

Mod de preparare


Cînd clocotește laptele se adaugă grișul
,,în ploie”, amestecînd contiuu cu telul,
4 - 5 minute.
Se adaugă zahărul și se ia compoziția de pe foc.
Se amestecă și zahărul vanilat și se bate, în
continuare, cu telul, pînă cînd spuma se umflă
și se albește.


Calorii   245/porție






Postare

  ANPC Termeni și Condiții