Piure de Zarzavaturi Diferite 2



PIURE DE ZARZAVATURI DIFERITE 2

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Zarzavaturi fierte în supă ( cartofi, morcovi, țelină, pătrunjel etc. ) 200 g
- lapte 40 ml
- unt 5 g
- zahăr 5 g
- sare 1 g


Mod de preparare

Zarzavaturi fierte se trec prin sită cît sînt
încă fierbinți, se adaugă laptele cald,
zahărul, apoi se pune untul sarea și se
amestecă pînă cînd compoziția devine
spumoasă.
Piureul se servește cald.
Se poate da copiilor de la 4 luni.


Calorii    110/porție



Piure de Zarzavaturi Diferite 2



PIURE DE ZARZAVATURI DIFERITE 2

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Zarzavaturi fierte în supă ( cartofi, morcovi, țelină, pătrunjel etc. ) 200 g
- lapte 40 ml
- unt 5 g
- zahăr 5 g
- sare 1 g


Mod de preparare

Zarzavaturi fierte se trec prin sită cît sînt
încă fierbinți, se adaugă laptele cald,
zahărul, apoi se pune untul sarea și se
amestecă pînă cînd compoziția devine
spumoasă.
Piureul se servește cald.
Se poate da copiilor de la 4 luni.


Calorii    110/porție



Budincă de Spanac cu Carne



BUDINCĂ DE SPANAC CU CARNE


( 6 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 200 g
- spanac 600 g
- făină 20 g
- bulion de oase degresat 200 ml
- ulei 30 g
- sare 5 g


Mod de preparare

Spanacul bine spălat, se înăbușă pe foc, cu puțină
apă și cu o linguriță de ulei.
Carnea se înăbușă și ea cu restul de ulei, puțină apă
și sare.
Se amestecă apoi cu spanacul și se trece totul, după ce s-a
răcit, prin mașina de tocat.
Separat, se prepară un sos alb, din bulionul de carne
Vezi rețeta aici, și făină, subțiată în prealabil cu apă
rece.
În sosul fiert și răcit se amestecă compoziția de carne
cu spanac, apoi se fierbe în forma unsă, la baia de apă,
timp de 30 - 40 minute.
Se răcorește, apoi se răstoarnă pe farfurie.


Calorii    150/porție





Budincă de Spanac cu Carne



BUDINCĂ DE SPANAC CU CARNE


( 6 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 200 g
- spanac 600 g
- făină 20 g
- bulion de oase degresat 200 ml
- ulei 30 g
- sare 5 g


Mod de preparare

Spanacul bine spălat, se înăbușă pe foc, cu puțină
apă și cu o linguriță de ulei.
Carnea se înăbușă și ea cu restul de ulei, puțină apă
și sare.
Se amestecă apoi cu spanacul și se trece totul, după ce s-a
răcit, prin mașina de tocat.
Separat, se prepară un sos alb, din bulionul de carne
Vezi rețeta aici, și făină, subțiată în prealabil cu apă
rece.
În sosul fiert și răcit se amestecă compoziția de carne
cu spanac, apoi se fierbe în forma unsă, la baia de apă,
timp de 30 - 40 minute.
Se răcorește, apoi se răstoarnă pe farfurie.


Calorii    150/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții