Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Cartofi cu Sos de Smîntînă
BUDINCĂ DE CARTOFI CU SOS DE SMÎNTÎNĂ
( 12 porții x 150 g )
Ingrediente
- Cartofi 1 kg
- telemea 200 g
- unt 100 g
- 4 ouă
- sare 5 g
- sos de smîntînă ( smîntînă 150 g, unt 50 g, făină 75 g, lapte 100 g, sare 5 g )
Mod de preparare
Cartofi se fierb, se curăță de coajă, se pasează sau
se trec prin mașina de tocat carne, se amestecă cu
untul, se adaugă gălbenușurile, cîte unul, frecînd
bine, pînă compoziția devine cca o cremă, se adaugă
apoi 5 g de sare, albușurile bătute spumă și brînză rasă.
Amestecul, pus într-o formă unsă cu unt, acoperită
cu capac, se fierbe în baie de apă, o oră.
Se răstoarnă și se adaugă sosul de smîntînă din unt,
făină, lapte, sare 5 g și smîntînă vezi rețeta.
Calorii 285/porție
Budincă de Cartofi cu Sos de Smîntînă
BUDINCĂ DE CARTOFI CU SOS DE SMÎNTÎNĂ
( 12 porții x 150 g )
Ingrediente
- Cartofi 1 kg
- telemea 200 g
- unt 100 g
- 4 ouă
- sare 5 g
- sos de smîntînă ( smîntînă 150 g, unt 50 g, făină 75 g, lapte 100 g, sare 5 g )
Mod de preparare
Cartofi se fierb, se curăță de coajă, se pasează sau
se trec prin mașina de tocat carne, se amestecă cu
untul, se adaugă gălbenușurile, cîte unul, frecînd
bine, pînă compoziția devine cca o cremă, se adaugă
apoi 5 g de sare, albușurile bătute spumă și brînză rasă.
Amestecul, pus într-o formă unsă cu unt, acoperită
cu capac, se fierbe în baie de apă, o oră.
Se răstoarnă și se adaugă sosul de smîntînă din unt,
făină, lapte, sare 5 g și smîntînă vezi rețeta.
Calorii 285/porție
Budincă de Cartofi
BUDINCĂ DE CARTOFI
( 10 porții x 120 g )
Ingrediente
- Cartofi 1 kg
- unt 50 g ( ulei 50 ml )
- 1 ou
- gălbenușuri 2 buc
- 1 ou
- smîntînă 150 g ( lapte 200 ml )
- sare 6 - 7 g
Mod de preparare
Cartofii, fierți și decijiți, se zdrobesc cu furculița
și se amestecă cu untul ( uleiul ), gălbenușurile
și sarea.
Compoziția se pune într-o cratiță bine unsă și
deasupra se toarnă oul bătut cu smîntînă ( laptele ).
Se pune la cuptor să se rumenească.
Se servește caldă.
Calorii 160 - 180/porție
Budincă de Cartofi
BUDINCĂ DE CARTOFI
( 10 porții x 120 g )
Ingrediente
- Cartofi 1 kg
- unt 50 g ( ulei 50 ml )
- 1 ou
- gălbenușuri 2 buc
- 1 ou
- smîntînă 150 g ( lapte 200 ml )
- sare 6 - 7 g
Mod de preparare
Cartofii, fierți și decijiți, se zdrobesc cu furculița
și se amestecă cu untul ( uleiul ), gălbenușurile
și sarea.
Compoziția se pune într-o cratiță bine unsă și
deasupra se toarnă oul bătut cu smîntînă ( laptele ).
Se pune la cuptor să se rumenească.
Se servește caldă.
Calorii 160 - 180/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții