Budincă de Cartofi cu Verdeață



BUDINCĂ DE CARTOFI CU VERDEAȚĂ

( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Cartofi 1 kg
- unt 100 g
- lapte 200 ml
- 4 ouă
- smîntînă 100 g
- telemea 100 g
- verdeață ( mărar, pătrunjel ) 20 g
- sare 6 g

Mod de preparare

Din cartofi, lapte, unt și sare se prepară un piure
obișnuit, care se amestecă cu verdeața tocată mărunt.
Se unge bine o cratiță cu unt și se pune piure în ea.
Separat, se bat ouăle, se amestecă cu smîntîna și cu
brînza rasă, apoi se toarnă peste piure.
Se pune cratița în cuptorul încins și se ține 20 - 25
minute, să se rmenească.
Se servește imediat.


Calorii   235/porție




Budincă de Cartofi cu Verdeață



BUDINCĂ DE CARTOFI CU VERDEAȚĂ

( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Cartofi 1 kg
- unt 100 g
- lapte 200 ml
- 4 ouă
- smîntînă 100 g
- telemea 100 g
- verdeață ( mărar, pătrunjel ) 20 g
- sare 6 g

Mod de preparare

Din cartofi, lapte, unt și sare se prepară un piure
obișnuit, care se amestecă cu verdeața tocată mărunt.
Se unge bine o cratiță cu unt și se pune piure în ea.
Separat, se bat ouăle, se amestecă cu smîntîna și cu
brînza rasă, apoi se toarnă peste piure.
Se pune cratița în cuptorul încins și se ține 20 - 25
minute, să se rmenească.
Se servește imediat.


Calorii   235/porție




Budincă de Cartofi cu Brînză



BUDINCĂ DE CARTOFI CU BRÎNZĂ

( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Cartofi 1 kg
- brînză vaci 100 g
- telemea 200 g
- unt 15 g
- 2 ouă


Mod de preparare


Cartofii, fierți în coajă ( nu prea tare ) se curăță și se taie
felii.
Brînza telemea, desărată și rasă, se amestecă cu cea de vaci
și cu ouăle întregi.
Se adaugă cartofii, apoi se așează într-o formă unsă cu unt
( se pune puțin și deasupra ) și se coace în cuptor 30 minute.
Se poate prepara și din cartofi făcuți pireu, cu 400 g lapte
și 20 g unt.
Se așază cartofii și brînza în straturi: se pune budinca la
cuptor, pînă se rumenește.
Se poate adăuga smîntînă, 100 g.


Calorii    170 - 190 ( cu smîntînă )/porție




Budincă de Cartofi cu Brînză



BUDINCĂ DE CARTOFI CU BRÎNZĂ

( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Cartofi 1 kg
- brînză vaci 100 g
- telemea 200 g
- unt 15 g
- 2 ouă


Mod de preparare


Cartofii, fierți în coajă ( nu prea tare ) se curăță și se taie
felii.
Brînza telemea, desărată și rasă, se amestecă cu cea de vaci
și cu ouăle întregi.
Se adaugă cartofii, apoi se așează într-o formă unsă cu unt
( se pune puțin și deasupra ) și se coace în cuptor 30 minute.
Se poate prepara și din cartofi făcuți pireu, cu 400 g lapte
și 20 g unt.
Se așază cartofii și brînza în straturi: se pune budinca la
cuptor, pînă se rumenește.
Se poate adăuga smîntînă, 100 g.


Calorii    170 - 190 ( cu smîntînă )/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții