Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Tăiței cu Sos de Vanilie
BUDINCĂ DE TĂIȚEI CU SOS DE VANILIE
( 12 porții x 120 g )
Ingrediente
Pentru budincă
- Lapte 500 ml
- tăiței cu ou 200 g
- zahăr 100 g
- 2 ouă
- zahăr vanilat 1 plic
- unt 20 g
- sare 5 g
Ingrediente
Pentru sos
- Lapte 250 ml
- zahăr 100 g
- 2 ouă
- vanilie 1/4 baton sau 2 plicuri de zahăr vanilat
- zeamă de lămîie 1 - 2 lingurițe
Mod de preparare
Tăițeii se pun la fiert cu lapte.
Cînd sînt aproape fierți, se adaugă zahărul vanilat și se mai
lasă pe foc, pînă scade tot lichidul.
Cînd tăițeii s-au răcit, se adaugă gălbenușurile frecate cu
sare, apoi albușurile bătute spumă.
Compoziția, bine omogenizată, se toarnă într-o formă unsă
cu unt și presărată cu zahăr tos.
Se pune în cuptor încălzit în prealabil și se ține 30 - 35 minute,
la foc potrivit, apoi se lasă să se răcească și se taie în
pătrate sau romburi.
Se servește cu sos de vanilie, care se prepară astfel :
se fierbe laptele cu vanilia sau zahărul vanilat.
Ouăle se bat bine cu zahărul, apoi se adaugă laptele răcorit
și se amestecă pe foc mic, pînă capătă consistență de sos.
Se pune zeama de lămîie și se amestecă din nou.
Calorii 200/porție
Budincă de Tăiței cu Sos de Vanilie
BUDINCĂ DE TĂIȚEI CU SOS DE VANILIE
( 12 porții x 120 g )
Ingrediente
Pentru budincă
- Lapte 500 ml
- tăiței cu ou 200 g
- zahăr 100 g
- 2 ouă
- zahăr vanilat 1 plic
- unt 20 g
- sare 5 g
Ingrediente
Pentru sos
- Lapte 250 ml
- zahăr 100 g
- 2 ouă
- vanilie 1/4 baton sau 2 plicuri de zahăr vanilat
- zeamă de lămîie 1 - 2 lingurițe
Mod de preparare
Tăițeii se pun la fiert cu lapte.
Cînd sînt aproape fierți, se adaugă zahărul vanilat și se mai
lasă pe foc, pînă scade tot lichidul.
Cînd tăițeii s-au răcit, se adaugă gălbenușurile frecate cu
sare, apoi albușurile bătute spumă.
Compoziția, bine omogenizată, se toarnă într-o formă unsă
cu unt și presărată cu zahăr tos.
Se pune în cuptor încălzit în prealabil și se ține 30 - 35 minute,
la foc potrivit, apoi se lasă să se răcească și se taie în
pătrate sau romburi.
Se servește cu sos de vanilie, care se prepară astfel :
se fierbe laptele cu vanilia sau zahărul vanilat.
Ouăle se bat bine cu zahărul, apoi se adaugă laptele răcorit
și se amestecă pe foc mic, pînă capătă consistență de sos.
Se pune zeama de lămîie și se amestecă din nou.
Calorii 200/porție
Budincă de Griș cu Mere
BUDINCĂ DE GRIȘ CU MERE
( 20 porții x 110 g )
Ingrediente
- Mere 1 kg
- zahăr 200 g
- unt sau margarină 100 g
- lapte 1 litru
- griș 60 g
- 3 ouă
- vanilie 1/2 baton sau 2 plicuri de zahăr vanilat
- sare 5 g
Mod de preparare
Merele se spală, se curăță de coajă și se taie felii.
Într-o cratiță se pune untul, zahărul așezat într-un strat
uniform și, deasupra, feliile de mere.
Se dă la cuptor, la foc potrivit.
După cca 15 minute, cînd zahărul s-a caramelizat,
se scoate cratița din cuptor și se lasă să stea.
În acest timp, se pune la fiert laptele cu vanilia sau
zahărul vanilat și sarea.
Cînd laptele dă în clocot, se adaugă grișul ,,în ploaie”,
amestecînd mereu.
După ce grișul a fiert, se lasă să se răcească, apoi se amestecă
cu ouăle, puse unul cît unul, bătînd bine ca să se
omogenizeze compoziția.
Compoziția se toarnă peste mere, introducînd din nou cratița la
cuptor, la foc potrivit, cca 30 - 35 minute, pînă budinca se
rumenește; se răstoarnă pe un platou.
Se servește rece.
Calorii 175/porție
Budincă de Griș cu Mere
BUDINCĂ DE GRIȘ CU MERE
( 20 porții x 110 g )
Ingrediente
- Mere 1 kg
- zahăr 200 g
- unt sau margarină 100 g
- lapte 1 litru
- griș 60 g
- 3 ouă
- vanilie 1/2 baton sau 2 plicuri de zahăr vanilat
- sare 5 g
Mod de preparare
Merele se spală, se curăță de coajă și se taie felii.
Într-o cratiță se pune untul, zahărul așezat într-un strat
uniform și, deasupra, feliile de mere.
Se dă la cuptor, la foc potrivit.
După cca 15 minute, cînd zahărul s-a caramelizat,
se scoate cratița din cuptor și se lasă să stea.
În acest timp, se pune la fiert laptele cu vanilia sau
zahărul vanilat și sarea.
Cînd laptele dă în clocot, se adaugă grișul ,,în ploaie”,
amestecînd mereu.
După ce grișul a fiert, se lasă să se răcească, apoi se amestecă
cu ouăle, puse unul cît unul, bătînd bine ca să se
omogenizeze compoziția.
Compoziția se toarnă peste mere, introducînd din nou cratița la
cuptor, la foc potrivit, cca 30 - 35 minute, pînă budinca se
rumenește; se răstoarnă pe un platou.
Se servește rece.
Calorii 175/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții