Budincă de Orez cu Dulceață



BUDINCĂ DE OREZ CU DULCEAȚĂ

( 12 porții x 120 g )

Ingrediente

- Orez 200 g
- lapte 1 litru
- zahăr 80 g
- unt 50 g
- 4 ouă
- dulceață 100 g ( 6 linguri )
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri


Mod de preparare

Orezul, ales și spălat, se fierbe în laptele aromat cu vanilie.
După ce a fiert, se adaugă zahărul, se lasă să se răcorească
și se amestecă cu untul și cu gălbenușurile, puse unul cîte unul.
Cînd compoziția devine omogenă, se adaugă albușurile bătute
spumă, amestecînd ușor.
Într-o formă potrivit de mare, bine unsă cu unt, se toarnă mai
întîi 1/2 din compoziție, se adaugă un strat de dulceață, peste
care se pune restul de orez.
Se netezește frumos deasupra și se dă pentru 30 - 35 minute
la cuptor, la foc potrivit.


Calorii    225/porție




Budincă de Orez cu Dulceață



BUDINCĂ DE OREZ CU DULCEAȚĂ

( 12 porții x 120 g )

Ingrediente

- Orez 200 g
- lapte 1 litru
- zahăr 80 g
- unt 50 g
- 4 ouă
- dulceață 100 g ( 6 linguri )
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri


Mod de preparare

Orezul, ales și spălat, se fierbe în laptele aromat cu vanilie.
După ce a fiert, se adaugă zahărul, se lasă să se răcorească
și se amestecă cu untul și cu gălbenușurile, puse unul cîte unul.
Cînd compoziția devine omogenă, se adaugă albușurile bătute
spumă, amestecînd ușor.
Într-o formă potrivit de mare, bine unsă cu unt, se toarnă mai
întîi 1/2 din compoziție, se adaugă un strat de dulceață, peste
care se pune restul de orez.
Se netezește frumos deasupra și se dă pentru 30 - 35 minute
la cuptor, la foc potrivit.


Calorii    225/porție




Budincă de Cartofi Desert



BUDINCĂ DE CARTOFI DESERT

( 6 porții x 130 g )


Ingrediente

- Cartofii 500 g
- 2 ouă
- unt 50 g
- făină 5 g
- zahăr 50 g
- praf de copt 1/2 plic
- zeamă de lămîie 5 ml
- pesmet 5 g
- sirop sau suc de fructe 200 ml
- sare 2 - 3 g

Mod de preparare

Cartofii, curățați și spălați, se dau pe răzătoarea mică,
se amestecă cu făina, praful de copt diluat în zeama
de lămîie cu zahărul 40 g untul și cu gălbenușurile.
Cînd compoziția este omogenă, se adaugă albușurile
bătute spumă, se amestecă ușor și se toarnă într-o formă
unsă cu restul de unt și tapetată cu pesmet.
Se coace la cuptor, pe baia de apă, la foc potrivit,
70 - 80 de minute.
Se servește rece, cu sirop sau suc de fructe.

Calorii   220/porție



Budincă de Cartofi Desert



BUDINCĂ DE CARTOFI DESERT

( 6 porții x 130 g )


Ingrediente

- Cartofii 500 g
- 2 ouă
- unt 50 g
- făină 5 g
- zahăr 50 g
- praf de copt 1/2 plic
- zeamă de lămîie 5 ml
- pesmet 5 g
- sirop sau suc de fructe 200 ml
- sare 2 - 3 g

Mod de preparare

Cartofii, curățați și spălați, se dau pe răzătoarea mică,
se amestecă cu făina, praful de copt diluat în zeama
de lămîie cu zahărul 40 g untul și cu gălbenușurile.
Cînd compoziția este omogenă, se adaugă albușurile
bătute spumă, se amestecă ușor și se toarnă într-o formă
unsă cu restul de unt și tapetată cu pesmet.
Se coace la cuptor, pe baia de apă, la foc potrivit,
70 - 80 de minute.
Se servește rece, cu sirop sau suc de fructe.

Calorii   220/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții