Budincă Dulce din Brînză de Vaci



BUDINCĂ DULCE DIN BRÎNZĂ DE VACI

( 8 porții x 130 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 500 g
- lapte 300 ml
- 2 ouă
- făină 40 g
- zahăr 100 g
- zahăr vanilat 1 plic
- unt 20 g
- sare 5 g


Mod de preparare


Din lapte, făină, unt și sare se prepară un sos alb.
Se lasă puțin să se rocorească și se adaugă zahărul.
După ce s-a răcit, se adaugă zahărul vanilat și
gălbenușurile, apoi se amestecă cu brînza trecută
prin sită și la sfîrșit se încorporează albușurile
bătute spumă.
Se coace în formă unsă cu unt, în cuptor, pe baie
de apă, la foc potrivit, 30 - 35 de minute.
Se servește pudrată cu zahăr.


Calorii    195/porție





Budincă Dulce din Brînză de Vaci



BUDINCĂ DULCE DIN BRÎNZĂ DE VACI

( 8 porții x 130 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 500 g
- lapte 300 ml
- 2 ouă
- făină 40 g
- zahăr 100 g
- zahăr vanilat 1 plic
- unt 20 g
- sare 5 g


Mod de preparare


Din lapte, făină, unt și sare se prepară un sos alb.
Se lasă puțin să se rocorească și se adaugă zahărul.
După ce s-a răcit, se adaugă zahărul vanilat și
gălbenușurile, apoi se amestecă cu brînza trecută
prin sită și la sfîrșit se încorporează albușurile
bătute spumă.
Se coace în formă unsă cu unt, în cuptor, pe baie
de apă, la foc potrivit, 30 - 35 de minute.
Se servește pudrată cu zahăr.


Calorii    195/porție





Budincă Simplă



BUDINCĂ SIMPLĂ

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente

- Lapte 500 ml
- zahăr pudră 100 g
- făină 100 g
- unt 120 g
- 5 ouă


Mod de preparare

Se freacă untul cu zahărul, pînă se obține o cremă omogenă,
apoi se încorporează făina și laptele, turnînd cîte puțin.
Se fierbe pe foc viu, amestecînd mereu, pînă se opține o
pastă destul de consistenă.
Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcorească, apoi se adaugă
gălbenușurile, unul cîte unul și, la sfîrșit, albușurile bătute
spumă, amestecînd ușor, de jos în sus.
Compoziția se coace într-un vas uns abundent cu unt, pe baie
de apă, în cuptor, la foc potrivit, circa o oră.
Se scoate din cuptor, se lasă să se aburească puțin n vas,
apoi se răstoarnă pe un platou.
Se poate garnisi cu dulceață.


Calorii    205/porție




Budincă Simplă



BUDINCĂ SIMPLĂ

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente

- Lapte 500 ml
- zahăr pudră 100 g
- făină 100 g
- unt 120 g
- 5 ouă


Mod de preparare

Se freacă untul cu zahărul, pînă se obține o cremă omogenă,
apoi se încorporează făina și laptele, turnînd cîte puțin.
Se fierbe pe foc viu, amestecînd mereu, pînă se opține o
pastă destul de consistenă.
Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcorească, apoi se adaugă
gălbenușurile, unul cîte unul și, la sfîrșit, albușurile bătute
spumă, amestecînd ușor, de jos în sus.
Compoziția se coace într-un vas uns abundent cu unt, pe baie
de apă, în cuptor, la foc potrivit, circa o oră.
Se scoate din cuptor, se lasă să se aburească puțin n vas,
apoi se răstoarnă pe un platou.
Se poate garnisi cu dulceață.


Calorii    205/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții