Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Pîine cu Mere
BUDINCĂ DE PÎINE CU MERE
( 12 porții x 130 g )
Ingrediente
- Pîine albă 1/2 buc
- 2 ouă
- lapte 250 ml
- zahăr 40 g
- zahăr vanilat 1 plic
- unt 25 g
- pesmet 25 g
Pentru compoziție
- mere 1 kg
- zahăr 80 g
- ulei 50 ml
Mod de preparare
Se amestecă ouăle cu 40 g zahăr, cu laptele și cu zahărul vanilat.
În această compoziție se pune la muiat pîinea, tăiată felii.
Între timp, se curăță merele de coajă și se dau pe răzătoarea
de sticlă.
Se pune apoi la călit în ulei și, cînd sînd bine scăzute, se adaugă
80 g zahăr, după care se mai fierb 10 - 15 minute.
Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcorească și se adaugă
15 g pesmet.
Într-o formă unsă cu unt și tapetată cu restul de pesmet, se așazp
întîi un strat de felii de pîine, se toarnă merele călite, se
netezește suprafața și se acoperă cu restul de felii.
Se pune forma în cuptorul încins, la foc potrivit, 15 - 20 minute.
Cînd este aproape gata, se presară deasupra puțin zahăr și se
lasă să se caramelizeze ușor.
Se servește caldă sau rece, la copiii peste 9 luni.
Calorii 235/porție
Budincă de Pîine cu Mere
BUDINCĂ DE PÎINE CU MERE
( 12 porții x 130 g )
Ingrediente
- Pîine albă 1/2 buc
- 2 ouă
- lapte 250 ml
- zahăr 40 g
- zahăr vanilat 1 plic
- unt 25 g
- pesmet 25 g
Pentru compoziție
- mere 1 kg
- zahăr 80 g
- ulei 50 ml
Mod de preparare
Se amestecă ouăle cu 40 g zahăr, cu laptele și cu zahărul vanilat.
În această compoziție se pune la muiat pîinea, tăiată felii.
Între timp, se curăță merele de coajă și se dau pe răzătoarea
de sticlă.
Se pune apoi la călit în ulei și, cînd sînd bine scăzute, se adaugă
80 g zahăr, după care se mai fierb 10 - 15 minute.
Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcorească și se adaugă
15 g pesmet.
Într-o formă unsă cu unt și tapetată cu restul de pesmet, se așazp
întîi un strat de felii de pîine, se toarnă merele călite, se
netezește suprafața și se acoperă cu restul de felii.
Se pune forma în cuptorul încins, la foc potrivit, 15 - 20 minute.
Cînd este aproape gata, se presară deasupra puțin zahăr și se
lasă să se caramelizeze ușor.
Se servește caldă sau rece, la copiii peste 9 luni.
Calorii 235/porție
Budincă de Griș cu Ciocolată
BUDINCĂ DE GRIȘ CU CIOCOLATĂ
( 12 porții x 120 g )
Ingrediente
- Lapte 1 litru
- griș 80 g
- zahăr 80 g
- 4 ouă
- ciocolată 60 g ( cacao 20 g )
- unt 10 g
- sos caramel 120 g
Mod de preparare
Grișul se fierbe în lapte, apoi se adaugă zahărul, se mai
lasă să fiarbă puțin, după care vasul se dă deoparte.
Cînd se răcorește, se adaugă pe rînd gălbenușurile,
apoi albușurile bătute spumă și se amestecată bine.
În 1/2 din această compoziție se încorporează ciocolata
topită ( cacao). Se unge o formă cu unt, apoi se pune un
strat de griș cu ciocolată ( cacao ), se apasă și se netezește
o lingură udată în apă rece; peste el se așază un alt rînd
de griș, fără ciocolată și așa mai departe, pînă se epuizează
compoziția.
Se răstoarnă și se servește cu sos caramel vezi rețeta
sau sos de vanilie vezi rețeta.
Calorii 110/porție
Budincă de Griș cu Ciocolată
BUDINCĂ DE GRIȘ CU CIOCOLATĂ
( 12 porții x 120 g )
Ingrediente
- Lapte 1 litru
- griș 80 g
- zahăr 80 g
- 4 ouă
- ciocolată 60 g ( cacao 20 g )
- unt 10 g
- sos caramel 120 g
Mod de preparare
Grișul se fierbe în lapte, apoi se adaugă zahărul, se mai
lasă să fiarbă puțin, după care vasul se dă deoparte.
Cînd se răcorește, se adaugă pe rînd gălbenușurile,
apoi albușurile bătute spumă și se amestecată bine.
În 1/2 din această compoziție se încorporează ciocolata
topită ( cacao). Se unge o formă cu unt, apoi se pune un
strat de griș cu ciocolată ( cacao ), se apasă și se netezește
o lingură udată în apă rece; peste el se așază un alt rînd
de griș, fără ciocolată și așa mai departe, pînă se epuizează
compoziția.
Se răstoarnă și se servește cu sos caramel vezi rețeta
sau sos de vanilie vezi rețeta.
Calorii 110/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții