Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Căpșuni sau Fragi
BUDINCĂ DE CĂPȘUNI SAU FRAGI
( 18 porții x 100 g )
Ingrediente
- Căpșuni 1 kg
- griș 150 g
- lapte 500 ml
- zahăr 200 g
- albușuri 6 buc
- făină 5 g
- unt 25 g
Mod de Preparare
Căpșunile sau fragii se trec prin sită sau se zdrobesc cu furculița
și se fierb împreună cu zahărul, cca 15 minute, pînă se formează
o pastă consistentă.
Separat, se fierbe grișul cu lapte, se lasă să se răcorească, apoi
se amestecă cu făina, cu pasta de căpșuni și cu albușurile bătute spumă.
Compoziția se coace la cuptor, pe baia de apă, la foc potrivit,
40 - 50 minute, într-o formă unsă cu unt.
Cînd este gata, se lasă să stea cîteva minute în formă, apoi se răstoarnă
pe farfurie.
Se servește pudrată cu zahăr.
În loc de căpșuni puteți folosi și fragi.
Calorii 135/porție
Budincă de Căpșuni sau Fragi
BUDINCĂ DE CĂPȘUNI SAU FRAGI
( 18 porții x 100 g )
Ingrediente
- Căpșuni 1 kg
- griș 150 g
- lapte 500 ml
- zahăr 200 g
- albușuri 6 buc
- făină 5 g
- unt 25 g
Mod de Preparare
Căpșunile sau fragii se trec prin sită sau se zdrobesc cu furculița
și se fierb împreună cu zahărul, cca 15 minute, pînă se formează
o pastă consistentă.
Separat, se fierbe grișul cu lapte, se lasă să se răcorească, apoi
se amestecă cu făina, cu pasta de căpșuni și cu albușurile bătute spumă.
Compoziția se coace la cuptor, pe baia de apă, la foc potrivit,
40 - 50 minute, într-o formă unsă cu unt.
Cînd este gata, se lasă să stea cîteva minute în formă, apoi se răstoarnă
pe farfurie.
Se servește pudrată cu zahăr.
În loc de căpșuni puteți folosi și fragi.
Calorii 135/porție
Budincă de Portocale
BUDINCĂ DE PORTOCALE
( 8 porții x 100 g )
Ingrediente
- Zahăr 80 g
- făină 80 g
- unt sau margarină 80 g
- lapte 200 ml
- 3 ouă
- 1 - 2 buc portocale
- sare 2 - 3 g
Mod de preparare
Untul se topește într-o cratiță, se amestecă cu făina cernută,
după care se toarnă laptele fierbinte, aromatizat cu coaja
unei portocale.
Cînd compoziția s-a omogenizat, se pune cratița pe foc,
amestecînd continuu, pînă cînd se îngroașă și se desface
de pe lingură.
Se ia de pe foc, se adaugă zahărul și 4 gălbenușuri, sarea și
apoi 3 albușuri bătute spumă foarte tare.
Se unge cu unt o formă și se garnisește cu felii de portocale.
Deasupra se toarnă compoziția și se fierbe, în baia de apă,
35 - 40 minute, punînd deasupra o hîrtie unsă.
Se poate servi cu frișcă 80 g, aromatizată cu coajă de portocală.
Calorii cca 210/porție
Budincă de Portocale
BUDINCĂ DE PORTOCALE
( 8 porții x 100 g )
Ingrediente
- Zahăr 80 g
- făină 80 g
- unt sau margarină 80 g
- lapte 200 ml
- 3 ouă
- 1 - 2 buc portocale
- sare 2 - 3 g
Mod de preparare
Untul se topește într-o cratiță, se amestecă cu făina cernută,
după care se toarnă laptele fierbinte, aromatizat cu coaja
unei portocale.
Cînd compoziția s-a omogenizat, se pune cratița pe foc,
amestecînd continuu, pînă cînd se îngroașă și se desface
de pe lingură.
Se ia de pe foc, se adaugă zahărul și 4 gălbenușuri, sarea și
apoi 3 albușuri bătute spumă foarte tare.
Se unge cu unt o formă și se garnisește cu felii de portocale.
Deasupra se toarnă compoziția și se fierbe, în baia de apă,
35 - 40 minute, punînd deasupra o hîrtie unsă.
Se poate servi cu frișcă 80 g, aromatizată cu coajă de portocală.
Calorii cca 210/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții