Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Piure de Urzici, Lobodă sau Ștevie
PIURE DE URZICI, LOBODĂ SAU ȘTEVIE
( 2 porții x 100 g )
Mod de preparare
Se prepară la fel ca piureul de spanac
și se dă la copiii peste 9 luni.
Calorii 120/porție
Piure de Urzici, Lobodă sau Ștevie
PIURE DE URZICI, LOBODĂ SAU ȘTEVIE
( 2 porții x 100 g )
Mod de preparare
Se prepară la fel ca piureul de spanac
și se dă la copiii peste 9 luni.
Calorii 120/porție
Piure de Spanac
PIURE DE SPANAC
( 2 porții x 100 g )
Ingrediente
- Spanac 300 g
- zahăr 3 g
- unt 10 g
- făină 2 g 1/2 linguriță
- lapte 100 ml
- sare 2 g
Mod de preparare
Se alege spanacul și se spală în cîteva ape, se pune
într-o cratiță și se înăbușă în zeama lui, fără apă,
pînă se înmoaie ( cca 15 minute ), adăugînd-se zahărul.
Cînd spanacul s-a înmuiat, se trece prin sită și se
,,drege” cu un sos alb pregătit astfel: se topesc
în cratiță 5 g de unt, se rumenește în el făina și
se lasă să fiarbă puțin, apoi se stinge cu laptele.
Sosul se fierbe 20 minute și se toarnă apoi
peste spanacul trecut prin sită.
Se adaugă sarea, se pune din nou pe foc și se
lasă să se încălzească, pînă ies aburi.
Acum se adaugă restul de 5 g unt.
Se dă la copiii peste 7 luni.
Calorii 120/porție
Piure de Spanac
PIURE DE SPANAC
( 2 porții x 100 g )
Ingrediente
- Spanac 300 g
- zahăr 3 g
- unt 10 g
- făină 2 g 1/2 linguriță
- lapte 100 ml
- sare 2 g
Mod de preparare
Se alege spanacul și se spală în cîteva ape, se pune
într-o cratiță și se înăbușă în zeama lui, fără apă,
pînă se înmoaie ( cca 15 minute ), adăugînd-se zahărul.
Cînd spanacul s-a înmuiat, se trece prin sită și se
,,drege” cu un sos alb pregătit astfel: se topesc
în cratiță 5 g de unt, se rumenește în el făina și
se lasă să fiarbă puțin, apoi se stinge cu laptele.
Sosul se fierbe 20 minute și se toarnă apoi
peste spanacul trecut prin sită.
Se adaugă sarea, se pune din nou pe foc și se
lasă să se încălzească, pînă ies aburi.
Acum se adaugă restul de 5 g unt.
Se dă la copiii peste 7 luni.
Calorii 120/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții