Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Dovlecei cu Smîntînă
DOVLECEI CU SMÎNTÎNĂ
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Dovlecei 300 g
- smîntînă 40 g
- mărar 5 g
- sare 2 - 3 g
Mod de preparare
După ce se decojesc, dovleceii se taie
în bucăți mai mari și se fierb în apă cu sare.
Se scurg de apă și, cît sînt încă fierbinți,
se toarnă peste ei smîntîna amestecată
cu mărarul tocat.
Calorii 65/porție
Dovlecei cu Smîntînă
DOVLECEI CU SMÎNTÎNĂ
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Dovlecei 300 g
- smîntînă 40 g
- mărar 5 g
- sare 2 - 3 g
Mod de preparare
După ce se decojesc, dovleceii se taie
în bucăți mai mari și se fierb în apă cu sare.
Se scurg de apă și, cît sînt încă fierbinți,
se toarnă peste ei smîntîna amestecată
cu mărarul tocat.
Calorii 65/porție
Piure din Zarzavaturi Diferite
PIURE DIN ZARZAVATURI DIFERITE
( o porție = 150 g )
Ingrediente
- Cartofi 50 g
- dovlecei 40 g
- morcovi 30 g
- spanac 30 g
- fasole verde 30 g
- zahăr 5 g
- unt 5 g
- sare 1 g
- eventual salată verde, mărar, pătrunjel.
Mod de preparare
Zarzavaturile se spală bine și cu - excepția cartofilor -
se curăță și se pun cu puțină apă fierbinte într-o
cratiță cu capac ca să se înăbușe în zeama lor.
Se adaugă zahărul.
Cartofi fierți se curăță de coajă, se spală repede, se
taie felii mari și se adaugă la restul de zarzavat,
cînd acesta este pe jumătate fiert.
După ce zarzavaturile se înmoaie ( cca 20 minute ),
se trec fierbinți prin sită și se adaugă sarea.
la piure se poate adăga acum și salată verde, ( 20 )
sau mărar și pătrunjel se poate adăuga acum și
salată verde, ( 20 g ) sau mărar și pătrunjel verde
( cîte 1 - 2 g ) spălat și tocat.
În momentul servirii se adaugă untul.
Calorii 140/porție
Piure din Zarzavaturi Diferite
PIURE DIN ZARZAVATURI DIFERITE
( o porție = 150 g )
Ingrediente
- Cartofi 50 g
- dovlecei 40 g
- morcovi 30 g
- spanac 30 g
- fasole verde 30 g
- zahăr 5 g
- unt 5 g
- sare 1 g
- eventual salată verde, mărar, pătrunjel.
Mod de preparare
Zarzavaturile se spală bine și cu - excepția cartofilor -
se curăță și se pun cu puțină apă fierbinte într-o
cratiță cu capac ca să se înăbușe în zeama lor.
Se adaugă zahărul.
Cartofi fierți se curăță de coajă, se spală repede, se
taie felii mari și se adaugă la restul de zarzavat,
cînd acesta este pe jumătate fiert.
După ce zarzavaturile se înmoaie ( cca 20 minute ),
se trec fierbinți prin sită și se adaugă sarea.
la piure se poate adăga acum și salată verde, ( 20 )
sau mărar și pătrunjel se poate adăuga acum și
salată verde, ( 20 g ) sau mărar și pătrunjel verde
( cîte 1 - 2 g ) spălat și tocat.
În momentul servirii se adaugă untul.
Calorii 140/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții