Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Crochete de Griș cu Soteu de Morcovi
CROCHETE DE GRIȘ CU SOTEU DE MORCOVI
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Griș 15 g
- lapte 125 g
- zahăr 10 g
- sare 1 - 2 g
- 1/4 ou
- pesmet 10 g
- morcov 125 g
- ulei 25 g
Mod de preparare
În laptele care clocotește, cu 1/2 din cantitatea de zahăr,
se toarnă grișul,,în ploaie”.
Se amestecă mereu, pînă se îngroașă, ca o pastă.
Compoziției fierbinți i se adaugă oul, amestecînd bine
cu telul.
Se tapetează o tavă udată cu compoziția de griș, întinzîndu-se
într-un strat de circa 2 cm grosime, cu o paletă lată,
umedă și se dă la rece; apoi se porționează, iar crochetele obținute,
tăvălite prin pesmet, se prăjesc în 15 ml ulei bine încins.
Separat, morcovii, curățați și spălați se taie în rondele sau se
rad pe răzătoarea mare și se înăbușă într-o crăticioară
cu restul de 10 ml ulei, sare și 5 g zahăr, la foc mic, fără
să se mai adauge apă.
Se amestecă ușor cu o furculiță, ca să nu se ardă, cînd sînt
gata, se pun peste crochetele prăjite.
Crochetele de griș se pot servi și simple ( fără soteu de morcovi ).
Calorii 180/porție ( cu soteu )
120/porție ( fără soteu )
Crochete de Griș cu Soteu de Morcovi
CROCHETE DE GRIȘ CU SOTEU DE MORCOVI
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Griș 15 g
- lapte 125 g
- zahăr 10 g
- sare 1 - 2 g
- 1/4 ou
- pesmet 10 g
- morcov 125 g
- ulei 25 g
Mod de preparare
În laptele care clocotește, cu 1/2 din cantitatea de zahăr,
se toarnă grișul,,în ploaie”.
Se amestecă mereu, pînă se îngroașă, ca o pastă.
Compoziției fierbinți i se adaugă oul, amestecînd bine
cu telul.
Se tapetează o tavă udată cu compoziția de griș, întinzîndu-se
într-un strat de circa 2 cm grosime, cu o paletă lată,
umedă și se dă la rece; apoi se porționează, iar crochetele obținute,
tăvălite prin pesmet, se prăjesc în 15 ml ulei bine încins.
Separat, morcovii, curățați și spălați se taie în rondele sau se
rad pe răzătoarea mare și se înăbușă într-o crăticioară
cu restul de 10 ml ulei, sare și 5 g zahăr, la foc mic, fără
să se mai adauge apă.
Se amestecă ușor cu o furculiță, ca să nu se ardă, cînd sînt
gata, se pun peste crochetele prăjite.
Crochetele de griș se pot servi și simple ( fără soteu de morcovi ).
Calorii 180/porție ( cu soteu )
120/porție ( fără soteu )
Mazăre Verde Înăbușită cu Friganele
MAZĂRE VERDE ÎNĂBUȘITĂ CU FRIGANELE
( 10 porții x 120 - 130 g )
Ingrediente
- Mazăre boabe 600 g
- unt sau margarină 50 g
- făină 20 g
- zahăr 10 g
- sare 5 - 6 g
Pentru Friganele
- Friganele ( 12 bucăți ) : felii pîine albă 12 buc
- lapte 100 ml
- făină 5 g
- unt 5 g
- zahăr 10 g
- ulei 50 ml
- 1 ou
Mod de preparare
Mazărea se fierbe 15 minute în puțină apă.
Separat, din unt sau margarină, făină, zahăr,
sare și zeama în care a fiert mazărea, se prepară
un sos subțire, în care se adaugă mazărea și se
fierbe puțin.
Friganelele se prepară prin înmuierea feliilor de
pîine în sosul pregătit din amestecul laptelui cu
făina, oul și untul și zahărul, prăjindu-se apoi în
uleiul fierbinte.
Friganelele se dau la copiii peste 1 an.
La copiii între 9 - 12 luni, mazărea se servește
cu pîine.
Calorii 220/porție cu 2 friganele
Mazăre Verde Înăbușită cu Friganele
MAZĂRE VERDE ÎNĂBUȘITĂ CU FRIGANELE
( 10 porții x 120 - 130 g )
Ingrediente
- Mazăre boabe 600 g
- unt sau margarină 50 g
- făină 20 g
- zahăr 10 g
- sare 5 - 6 g
Pentru Friganele
- Friganele ( 12 bucăți ) : felii pîine albă 12 buc
- lapte 100 ml
- făină 5 g
- unt 5 g
- zahăr 10 g
- ulei 50 ml
- 1 ou
Mod de preparare
Mazărea se fierbe 15 minute în puțină apă.
Separat, din unt sau margarină, făină, zahăr,
sare și zeama în care a fiert mazărea, se prepară
un sos subțire, în care se adaugă mazărea și se
fierbe puțin.
Friganelele se prepară prin înmuierea feliilor de
pîine în sosul pregătit din amestecul laptelui cu
făina, oul și untul și zahărul, prăjindu-se apoi în
uleiul fierbinte.
Friganelele se dau la copiii peste 1 an.
La copiii între 9 - 12 luni, mazărea se servește
cu pîine.
Calorii 220/porție cu 2 friganele
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții