Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Dovlecei Umpluți cu Orez
DOVLECEI UMPLUȚI CU OREZ
( 4 porții x 120 g )
Ingrediente
- Dovlecei 500 g ( 4 bucăți potrivite )
- ulei 50 ml
- orez 15 g
- ceapă 50 g
- sare 4 - 5 g
- smîntînă 50 g
- verdeață tocată 10 g
- sos de roșii 200 ml
- zahăr 5 g
Mod de preparare
Ceapa, curățată și spălată, se toacă mărunt și se
înăbușă cu puțină apă și ulei.
Se amestecă cu orezul, verdeața și sarea.
Dovleceii, spălați și decojiți, se taie în două și
se scobesc de semințe, după care se umplu cu
compoziția de mai sus; apoi se așază într-o tavă,
se adaugă uleiul și o ceașcă de apă cald, în care
se poate pune puțin zahăr.
Se fierb la cuptor.
Cînd sînt fierți, se adaugă sosul de roșii și se mai
lasă în cuptor 15 minute.
Calorii 160/porție
Dovlecei Umpluți cu Orez
DOVLECEI UMPLUȚI CU OREZ
( 4 porții x 120 g )
Ingrediente
- Dovlecei 500 g ( 4 bucăți potrivite )
- ulei 50 ml
- orez 15 g
- ceapă 50 g
- sare 4 - 5 g
- smîntînă 50 g
- verdeață tocată 10 g
- sos de roșii 200 ml
- zahăr 5 g
Mod de preparare
Ceapa, curățată și spălată, se toacă mărunt și se
înăbușă cu puțină apă și ulei.
Se amestecă cu orezul, verdeața și sarea.
Dovleceii, spălați și decojiți, se taie în două și
se scobesc de semințe, după care se umplu cu
compoziția de mai sus; apoi se așază într-o tavă,
se adaugă uleiul și o ceașcă de apă cald, în care
se poate pune puțin zahăr.
Se fierb la cuptor.
Cînd sînt fierți, se adaugă sosul de roșii și se mai
lasă în cuptor 15 minute.
Calorii 160/porție
Dovlecei la Tavă
DOVLECEI LA TAVĂ
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Dovlecei 250 g ( două bucăți potrivite )
- roșii 100 g
- 1 cățel de usturoi
- uns sau ulei 20 g
- sare 2 - 3 g
- mărar și pătrunjel 2 - 3 g
- cașcaval ras 40 g
Mod de preparare
Dovleceii, spălați și decojiți, se rad pe răzătoarea
mare, se lasă puțin să se scurgă, apoi se pun într-o
crăticioară în care s-a încins grăsimea ( untul sau uleiul )
și se adaugă verdeața și usturoiul sfărîmat.
Deasupra se pun roșiile tăiate felii - după ce au fost
curățate de coajă - și se presară cașcavalul ras.
După ce s-a înăbușit la foc moale, se dă la cuptor,
la foc potrivit, pînă scade zeama.
Calorii 165/porție
Dovlecei la Tavă
DOVLECEI LA TAVĂ
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Dovlecei 250 g ( două bucăți potrivite )
- roșii 100 g
- 1 cățel de usturoi
- uns sau ulei 20 g
- sare 2 - 3 g
- mărar și pătrunjel 2 - 3 g
- cașcaval ras 40 g
Mod de preparare
Dovleceii, spălați și decojiți, se rad pe răzătoarea
mare, se lasă puțin să se scurgă, apoi se pun într-o
crăticioară în care s-a încins grăsimea ( untul sau uleiul )
și se adaugă verdeața și usturoiul sfărîmat.
Deasupra se pun roșiile tăiate felii - după ce au fost
curățate de coajă - și se presară cașcavalul ras.
După ce s-a înăbușit la foc moale, se dă la cuptor,
la foc potrivit, pînă scade zeama.
Calorii 165/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții