Cartofi Umpluți



CARTOFI UMPLUȚI

( 8 porții x 150 g )


Ingrediente

- Cartofii 800 g
- unt 40 g
- făină 10 g
- lapte 80 ml
- sare 3 - 4 g
- șuncă presată sau parizer 80 g
- cașcaval 80 g
- pătrunjel 5 g



Mod de preparare

Cartofii, bine spălați, curățați de coajă, se coc la cuptor.
Se lasă să se răcească puțin, apoi se taie un căpăcel și
se scobește miezul cu o linguriță.
Miezul de cartofi se amestecă cu un sos alb Bechamel,
pregătit din unt, lapte și făină, în care se pune și șunca
sau parizerul, tăiat în cubulețe mici.
Cu această compoziție se umplu cartofii, se reașază în
cratiță, se presară peste ei cașcavalul ras, se ung cu unt
topit și se dau la cuptor cîteva minute.
Se servesc calzi, eventual cu salată verde.


Calorii    180/porție



Cartofi Umpluți



CARTOFI UMPLUȚI

( 8 porții x 150 g )


Ingrediente

- Cartofii 800 g
- unt 40 g
- făină 10 g
- lapte 80 ml
- sare 3 - 4 g
- șuncă presată sau parizer 80 g
- cașcaval 80 g
- pătrunjel 5 g



Mod de preparare

Cartofii, bine spălați, curățați de coajă, se coc la cuptor.
Se lasă să se răcească puțin, apoi se taie un căpăcel și
se scobește miezul cu o linguriță.
Miezul de cartofi se amestecă cu un sos alb Bechamel,
pregătit din unt, lapte și făină, în care se pune și șunca
sau parizerul, tăiat în cubulețe mici.
Cu această compoziție se umplu cartofii, se reașază în
cratiță, se presară peste ei cașcavalul ras, se ung cu unt
topit și se dau la cuptor cîteva minute.
Se servesc calzi, eventual cu salată verde.


Calorii    180/porție



Cartofi Umpluți cu Miezul lor, Unt și Brînză de Vaci



CARTOFI UMPLUȚI CU MIEZUL LOR, UNT ȘI BRÎNZĂ DE VACI

( 2 porții x 150 g )

Ingrediente

- Cartofii 300 g
- unt 10 g
- lapte 100 ml
- brînză de vaci 50 g
- sare 2 - 3 g


Mod de preparare


Cartofii se coc la cuptor, apoi se curăță de coajă
și se scobesc de miez.
Aceasta se amestecă cu untul, laptele, brînza de
vaci și sarea; se obține o pastă cu care se umplu
cartofii și se țin la cuptor 5 minute.


Calorii   180/porție




Cartofi Umpluți cu Miezul lor, Unt și Brînză de Vaci



CARTOFI UMPLUȚI CU MIEZUL LOR, UNT ȘI BRÎNZĂ DE VACI

( 2 porții x 150 g )

Ingrediente

- Cartofii 300 g
- unt 10 g
- lapte 100 ml
- brînză de vaci 50 g
- sare 2 - 3 g


Mod de preparare


Cartofii se coc la cuptor, apoi se curăță de coajă
și se scobesc de miez.
Aceasta se amestecă cu untul, laptele, brînza de
vaci și sarea; se obține o pastă cu care se umplu
cartofii și se țin la cuptor 5 minute.


Calorii   180/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții