Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Mazăre Verde Înăbușită cu Friganele
MAZĂRE VERDE ÎNĂBUȘITĂ CU FRIGANELE
( 10 porții x 120 - 130 g )
Ingrediente
- Mazăre boabe 600 g
- unt sau margarină 50 g
- făină 20 g
- zahăr 10 g
- sare 5 - 6 g
Pentru Friganele
- Friganele ( 12 bucăți ) : felii pîine albă 12 buc
- lapte 100 ml
- făină 5 g
- unt 5 g
- zahăr 10 g
- ulei 50 ml
- 1 ou
Mod de preparare
Mazărea se fierbe 15 minute în puțină apă.
Separat, din unt sau margarină, făină, zahăr,
sare și zeama în care a fiert mazărea, se prepară
un sos subțire, în care se adaugă mazărea și se
fierbe puțin.
Friganelele se prepară prin înmuierea feliilor de
pîine în sosul pregătit din amestecul laptelui cu
făina, oul și untul și zahărul, prăjindu-se apoi în
uleiul fierbinte.
Friganelele se dau la copiii peste 1 an.
La copiii între 9 - 12 luni, mazărea se servește
cu pîine.
Calorii 220/porție cu 2 friganele
Mazăre Verde Înăbușită cu Friganele
MAZĂRE VERDE ÎNĂBUȘITĂ CU FRIGANELE
( 10 porții x 120 - 130 g )
Ingrediente
- Mazăre boabe 600 g
- unt sau margarină 50 g
- făină 20 g
- zahăr 10 g
- sare 5 - 6 g
Pentru Friganele
- Friganele ( 12 bucăți ) : felii pîine albă 12 buc
- lapte 100 ml
- făină 5 g
- unt 5 g
- zahăr 10 g
- ulei 50 ml
- 1 ou
Mod de preparare
Mazărea se fierbe 15 minute în puțină apă.
Separat, din unt sau margarină, făină, zahăr,
sare și zeama în care a fiert mazărea, se prepară
un sos subțire, în care se adaugă mazărea și se
fierbe puțin.
Friganelele se prepară prin înmuierea feliilor de
pîine în sosul pregătit din amestecul laptelui cu
făina, oul și untul și zahărul, prăjindu-se apoi în
uleiul fierbinte.
Friganelele se dau la copiii peste 1 an.
La copiii între 9 - 12 luni, mazărea se servește
cu pîine.
Calorii 220/porție cu 2 friganele
Cartofi Noi cu Smîntînă
CARTOFI NOI CU SMÎNTÎNĂ
( 6 porții x 120 g )
Ingrediente
- Cartofi noi 500g
- unt 50 g
- smîntînă 200 g
- sare 4 - 5 g
- mărar 3 - 4 g
Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală și se pun la fiert.
Se pune untul într-o cratiță se așază pe foc.
Cînd untu începe să se topească, se adaugă
cartofii fierți.
Se lasă cîteva minute, să-i pătrundă untul, după
care se adaugă smîntîna, sarea și mărarul
tocat mărunt și se amestecă bine.
Se lasă să fiarbă 10 minute și se servesc calzi.
Se poate prepara și din cartofi vechi ( în acest caz
cartofi se taie în felii ).
Calorii 200/porție
Cartofi Noi cu Smîntînă
CARTOFI NOI CU SMÎNTÎNĂ
( 6 porții x 120 g )
Ingrediente
- Cartofi noi 500g
- unt 50 g
- smîntînă 200 g
- sare 4 - 5 g
- mărar 3 - 4 g
Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală și se pun la fiert.
Se pune untul într-o cratiță se așază pe foc.
Cînd untu începe să se topească, se adaugă
cartofii fierți.
Se lasă cîteva minute, să-i pătrundă untul, după
care se adaugă smîntîna, sarea și mărarul
tocat mărunt și se amestecă bine.
Se lasă să fiarbă 10 minute și se servesc calzi.
Se poate prepara și din cartofi vechi ( în acest caz
cartofi se taie în felii ).
Calorii 200/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții