Șnițel de Legume



ȘNIȚEL DE LEGUME

( 6 porții x 110 g )

Ingrediente

- Cartofi 300 g
- dovlecei 200 g
- morcovi 200 g
- făină 20 g
- ouă 2 buc
- brînză de vaci 30 g
- sare 4 g
- zahăr 10 g
- unt sau ulei 30 g
- pesmet 10 g


Mod de preparare


Legumele, spălate și curățate, se fierb; apoi se
toacă mărunt.
Separat, se amestecă făina cu ouăle, brînza de
vaci, sarea și zahărul.
La această compoziție se adaugă legumele, fierte
și tocate, se amestecă totul bine.
Se fac chifteluțe rotunde, se dau prin puțină făină,
se turtesc în formă de șnițel pe un fund presărat cu
pesmet și se rumenesc în unt sau ulei.


Calorii   145/porție




Șnițel de Legume



ȘNIȚEL DE LEGUME

( 6 porții x 110 g )

Ingrediente

- Cartofi 300 g
- dovlecei 200 g
- morcovi 200 g
- făină 20 g
- ouă 2 buc
- brînză de vaci 30 g
- sare 4 g
- zahăr 10 g
- unt sau ulei 30 g
- pesmet 10 g


Mod de preparare


Legumele, spălate și curățate, se fierb; apoi se
toacă mărunt.
Separat, se amestecă făina cu ouăle, brînza de
vaci, sarea și zahărul.
La această compoziție se adaugă legumele, fierte
și tocate, se amestecă totul bine.
Se fac chifteluțe rotunde, se dau prin puțină făină,
se turtesc în formă de șnițel pe un fund presărat cu
pesmet și se rumenesc în unt sau ulei.


Calorii   145/porție




Mîncare de Fasole Verde



MÎNCARE DE FASOLE VERDE

( 6 porții x 150 g )

Ingrediente

- Fasole verde 500 g
- roșii 500 g
- verdeață 20 g
- ulei 100 ml
- ceapă 50 g
- sare 5 g



Mod de preparare

Se toacă ceapa mărunt și se fierbe în puțină apă.
Se aruncă apa în care a fiert, iar ceapa se pune
pe fundul unei cratițe.
Deasupra se așază păstăile de fasole, curățate și
spălate și roșiile tăiate felii.
Se presară sarea, se toarnă uleiul și o ceașcă de apă.
Se acoperă cratița, se pune pe foc și se lasă să fiarbă
la foc mic, pînă cînd fasolea se înmoaie.
La sfîrșit, se adaugă verdeață tocată mărunt.


Calorii   200/porție





Mîncare de Fasole Verde



MÎNCARE DE FASOLE VERDE

( 6 porții x 150 g )

Ingrediente

- Fasole verde 500 g
- roșii 500 g
- verdeață 20 g
- ulei 100 ml
- ceapă 50 g
- sare 5 g



Mod de preparare

Se toacă ceapa mărunt și se fierbe în puțină apă.
Se aruncă apa în care a fiert, iar ceapa se pune
pe fundul unei cratițe.
Deasupra se așază păstăile de fasole, curățate și
spălate și roșiile tăiate felii.
Se presară sarea, se toarnă uleiul și o ceașcă de apă.
Se acoperă cratița, se pune pe foc și se lasă să fiarbă
la foc mic, pînă cînd fasolea se înmoaie.
La sfîrșit, se adaugă verdeață tocată mărunt.


Calorii   200/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții